Categorieën

Service

Bas Tukker signeert bij Plantage Pontier

Bas Tukker signeert bij Plantage Pontier
Winkelen

Bas Tukker signeert bij Plantage Pontier

  • Advertorial
  • 08-07-2015
  • Winkelen
Bas Tukker signeert bij Plantage Pontier

VLAARDINGEN – Bas Tukker signeert zaterdag 11 juli zijn jubileumboek over Dolf van der Linden, ‘de vader van het Metropole Orkest’, bij boekhandel Plantage Pontier op het Veerplein. 

Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar, dat speelt het Metropole Orkest niet. Wel jazz, pop, chansons, cabaret, musicals, filmmuziek, wereldmuziek… Van nu en van langer geleden.Het Metropole Orkest deelde het podium met grootheden als Ella Fitzgerald, Dizzy Gillespie, Brian Eno, Pat Metheny, Stan Getz, Bono en Steve Vai. En begeleidt hedendaagse talenten als Within Temptation, The Opposites, Alain Clark of Gregory Porter. Het Metropole Orkest is het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld en heeft een voortrekkersrol. Zo schuift het orkest nieuwe talenten naar voren (zoals Jonathan Jeremiah en Michael Kiwanuka) en is het gek op spektakel en experimenten (het orkest stond met Junkie XL op het dak van de A2 en heeft de nieuwste Opera Video Game opgezet). Het Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.

Vlaardinger Dolf van der Linden stond aan de wieg van dit formidabele orkest. Het boek Dolf van der Linden – De vader van het Metropole Orkest werd uitgegeven door de Vrienden van het Metropole Orkest en geschreven door Bas Tukker. Die zal zijn boek zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur signeren bij Plantage Pontier aan het Veerplein 33. Met de aankoop van het boek steunt u het orkest!

Wagenborg Nedlift

Schiedamsedijk 75, Vlaardingen

Meer over Wagenborg Nedlift →