Categorieën

Service

Zonnige Open Monumentendag

Zonnige Open Monumentendag
Uit

Zonnige Open Monumentendag

  • Redactie
  • 11-09-2016
  • Uit
Zonnige Open Monumentendag

Fotografie: Sander Schenkel, Paul Meuldijk en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Op zaterdag 10 september opende rond 12.00 uur wethouder Hans Versluijs aan de Westhavenkade officieel Open Monumentendag. Versluijs onthulde daarbij, samen met Wout den Breems van de Historische Vereniging Vlaardingen een informatiebord over luitenant-admiraal Gerard Callenburgh. Dit bord over een zeeheld en iconische Vlaardinger is een geschenk van de Historische Vereniging Vlaardingen aan de stad. Aansluitend maakte Versluijs de winnaar bekend van de fotowedstrijd ‘Vlaardingse iconen en symbolen’ bij café-restaurant Berlijn, waar ook zes genomineerde foto’s tentoongesteld zijn. John Lamens ging er vandoor met de eerste prijs voor zijn foto van de watertoren in het Hof.

Een klein uurtje eerder reikte Joop van Dorp het eerste exemplaar uit van het boekje ‘Rederijkersfeest in Vlaardingen, 400 jaar geleden’ aan burgemeester Bert Blase. Ook nam de burgemeester de nieuwe informatiezuil in gebruik in de Oude Hal. Op deze informatiezuil kunnen bezoekers meer lezen over de blazoenen die in de Oude Hal en trouwzaal hangen.

De hele dag konden ‘voor weinig’ (één euro voor het Museum) of niets allerlei historische gebouwen bezocht worden, zoals het depot van het Streekmuseum Jan Anderson in de Willem Beukelszoonstraat en de watertoren, waar vanaf het dak een van prachtig uitzicht genoten kon worden. Kleine marktjes waren er bovendien bij de villa van IJzermans , waar het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. gevestigd is aan de Schiedamseweg, en bij de Lijnbaan. Het weer was uitstekend, en veel Vlaardingers maakten dan ook een tocht langs alle activiteiten. Voor wie niet in de gelegenheid was hebben we de foto’s nog !