Zomerterras: zondag 26 augustus

26-08-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ook op de allerlaatste dag van het Zomerterras valt er nog veel - heel veel - te genieten. Talloze optredens en voorstellingen worden u vanmiddag voorgeschoteld met als sluitstuk Steffen Morrison die in The Voice een onuitwisbare indruk maakte met zijn uitvoering van 'A Song for You'.

Kerkterras


10.30 uur op het grote podium: Oecumenische Zomerterraskerkdienst (bij slecht weer is de ‘Grote kerk’ de schuilkerk). Thema: TO MY FATHERS HOUSE. M.m.v. begeleidingsband van de Kerk van de Nazarener, Vlaardingen band Leger des Heils Waterweg Centraal o.l.v. Wim Naujoks, het voor deze dienst gevormde kerkterraskoor onder leiding van Wouter Boeser enbovenal iedereen die van harte meezingt. Deze kerkdienst wordt vorm gegeven door de wijkgemeenten Ambacht-Oost, Holy en Centrum-West van de Protestantse Gemeente te Vlaardingen, deelgemeenschap Willibrord te Vlaardingen van de Goede Herderparochie, de Volle Evangelie Gemeente Vlaardingen, kerk van de Nazarener Vlaardingen, Remonstranten te Vlaardingen en het Leger des Heils Waterweg Centraal.

Irene en Nando Russo


12.00 uur op het kleine podium: Nando en Irene zijn broer en zus en komen uit Italië. De muzikale palmares van beiden is indrukwekkend en ons lijkt het beter dat je even googled op hun namen, want die internationale erelijst past niet in dit korte stukje. We zijn echt trots dat zij naar het Zomerterras komen! Voor het concert op het Zomerterras gaan Irene (concertpianiste) en Nando (klassieke percussie, vibrafoon) dwars door hun repertoire heen en kiezen de leukste stukken. Bewerkingen van Piazzolla, Debussy, moderne klassieke werkjes van onder andere Helmut Laberer, jazzy improvisaties en zelfs een vleugje minimal music komen langs. Echt een concert voor liefhebbers van virtuositeit en passie voor muziek. Wij zitten vooraan!

The Legends


13.00 uur op het grote podium: Elke muzikant moet er vroeg of laat aan geloven: een kerstplaat. Jazzmusici net zo goed. Dat het heel succesvol kan zijn, is wel gebleken dankzij Louis Armstrong, Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald. Kerstplaten zijn een genre op zich, waar elementen uit gospel, blues en jazz samensmelten tot een – pak ‘m beet – drie minuten durende broeikas van knusheid en Kerstgevoel. Trompettist, zanger en verteller Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens hebben samen met The Legends een prachtige kerstshow in elkaar gezet die op 6 december ten uitvoering wordt gebracht in de Stadsgehoorzaal. In de volle zon tijdens het UITterras duiken wij alvast de winter in tijdens het voorproefje van deze muzikale Kerstshow!

De dag dat ik Robert Long ontmoette


13.20 uur op het kleine podium: In deze hommage aan chansonnier Robert Long worden verhalen verteld en liedjes ten gehore gebracht in het jaar dat de man 75 jaar zou zijn geworden. Het zijn vaak persoonlijke, grappige en zelfs ontroerende verhalen, omlijst met zowel bekende als onbekende liedjes. Op zondag 12 mei staat de volledige voorstelling in de Stadsgehoorzaal, nu mogen we voorgenieten!

Tentjesfestival


13.20 uur op het veld: Een tentenkamp voor de kleinsten op het UITterras! De Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, KADE40 en Museum Vlaardingen slaan de handen ineen, zodat de kinderen van alles kunnen zien en beleven. Laat je voorlezen, klieder met verf en kwasten of dans tijdens de workshop. Of nog beter: ontmoet helden Woezel & Pip.

Carla en Jobea


13.40 uur op het terras: Akoestisch duo Carla & Jobea schuwen de speelse covers niet. Begeleid door Leo op de contrabas zetten ze muzikale bloemetjes buiten. Nummers als ‘Gezellig’ van Trio Haché en ‘Bye Bye Love’ van Everly Brothers passeren de revue, maar ook de diepe muziek van Leonard Cohen krijgt een plek. De formatie voorzag eerder o.a. de Haring en Bier Wandeltocht, de foyer van de Stadsgehoorzaal en Vlaardingen 1018 van een muzikale omlijsting. Nu is het de beurt aan het UITterras.

Zoutmus


13.55 uur op het grote podium: Zoutmus’ voorstelling ‘Kuikens van beton’ is een achtbaanrit. Van retestrakke rock en funk naar droogkomische deurscène, een maffiaslak en een ridder zonder bereik. Een absurdistische muzikale trip met veel branie, energie en enthousiasme. Jiskefetiaanse muziekkomedie!

Jeugdmusicalkoor Applaus


14.15 uur op het kleine podium: In deze familieshow vol bekende musicalliedjes krijgt het publiek een kijkje in alle spanningen achter de schermen en successen in de spotlights. Hoe is het als de spanning door je keel giert, je móet presteren en je misschien wel een foutje maakt dat pardoes kan eindigen op Youtube? In deze voorstelling van Jeugdmusicalkoor Applaus maak je het mee.

The Suspenders


14.35 uur op het terras: Het feestelijke, bretels dragende duo The Suspenders staat voor lol. Lol in het spelen van muziek uit de goedgevulde coverkoffer. Gewapend met gitaar (en soms wat meer) toveren de broers dancehits, ballads, kleine liedjes en hippiehits tevoorschijn. Het feestje staat altijd voorop!

KD40 Funkband


I4.50 uur op het grote podium: In KADE40 is enkele jaren geleden KD40 Funk en Soul ontstaan. Met een ferme passie voor muziek uit de vroege jaren ’70 zijn ze inmiddels op tal van evenementen te gast geweest, waaronder Haring en Bierfeest, Vlaardingen1018 en eerdere edities van het UITterras. De band staat onder leiding van Jan de Ligt, één van Nederlands beste saxofonisten, die eerder samenwerkte met o.a. Normaal.

Piepschuim


15.10 uur op het kleine podium: De waarheid doet soms pijn, daarom kan je het beter opleuken met een dosis humor en muziek. Piepschuim is een voorstelling over de macht van het gelogen woord en is daar heel erg eerlijk in. Waarheid en taal in al zijn facetten. Filosofisch, actueel en geëngageerd.

Vlaardings Musical Gezelschap


15.30 uur op het terras: Jawel, nog meer Kerst in de zomer! Het Vlaardings Musical Gezelschap houdt de traditie in ere brengt ook deze Kerst een voorstelling met de naam ‘De Passie voor Kerst’. Een modern verhaal als tijdloze musical in een ‘Passion’-achtige uitvoering. Een show voor alle leeftijden op 14-16 december van dit jaar met nu al een sneak preview.

Jeans


15.45 uur op het grote podium: Jeans’ nieuwe show ‘Blame it on the Boogie’ is een ware tijdmachine. De swingende reis voert langs verschillende muziekstijlen en hits van de jaren ’50 tot nu. Op 5 oktober in zijn tijdloze volledigheid te zien in de Stadsgehoorzaal, maar op het UITterras al gelegenheid voor een preview. Put on your dancing shoes!

Peter Pan


16.05 uur op het kleine podium: Opgroeien is misschien wel onze grootste tekortkoming. Hoe mooi zou het zijn als we altijd kind konden blijven? Tijdens deze voorstelling kan het, in elk geval voor even. Op 4 en 5 januari 2019 vliegen we met Peter Pan naar Neverland, langs het Zeemeerminnenmeer, het Woud van de Weeskids en naar het Piratenschip. Klap, roep, zing en joel mee tijdens dit spektakel vol avontuur. En nu krijgen we daar al een prachtige preview van.

The Weepers


16.25 uur op het terras: Wat nou vernieuwend? Wat nou eigentijds? Drie akkoorden, drie instrumenten en een hoop goeie songs. De setting bepaalt welke: ‘Route 66’, ‘Glamour Girl’, of ‘Great balls of Fire’. Country zonder Stetson, blues met een traan en rock & roll. The Weepers vinden inspiratie bij Robert Johnson, T-Bone Walker, Eric Clapton en Carl Perkins, maar luisteren ook goed naar Stevie Ray Vaughn, BB King, The Red Devils en Stray Cats. Akoestisch of op 220 volt, The Weepers swingen, rocken & entertainen.

Steffen Morrison


16.40 uur op het grote podium: Het oude soulgeluid is allerminst dood. Altijd zullen er artiesten zijn die het oppakken en er een eigen, opwindende draai aan geven. Zo ook Steffen Morrison. Hij is opgegroeid met het beste van de funk en soul: de movies en grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye, de harmonieuze zang van The Crystals en de rock van The Stones. Alle invloeden verdwijnen in de blender van Steffen. De soulsmoothie die daaruit komt is het horen en zien meer dan waard! Mede dankzij zijn rauwe en veelkleurige stemgeluid. Op 22 september tijdens de seizoensopening te bewonderen in de Stadsgehoorzaal.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date