Zomerterras: zondag 19 augustus

19-08-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na de topdrukte van gisteren, zullen ook vandaag weer veel mensen het Zomerterras weten te vinden. De Wannebiezz staan op het grote podium en ze komen niet alleen.

Zomerterras kinderen


doorlopend: Er is weer een bomvol programma voor alle Zomerterras Kinderen. Jongleren met Circus Hannes&Co, knutselen, schilderen, knippen en plakken met het crea-team van UN1EK, zandtaarten bakken in de zandbak, haarvlechten met b-creative en meehelpen aan een grote kunstinstallatie voor exotische vogels. Ook is er iedere zondag een leuke familietheatervoorstelling. Met ook een creatief doe-programma voor de hele familie. Samen met kunstenaar Cees Eykelenboom de bouwstenen beschilderen, beplakken en knutselen om tot een kunstzinnige installatie te komen die dienst doet als vreemde vogelpension voor exotische vogels.

Maze


12.15 uur op het kleine podium: Vers van de pers: MAZE is winnaar van het Nederlands Koorfestival en de muzikaal leider van de vocalgroup, Merel Martens, werd verkozen tot Beste Koordirigent van 2018. Reden genoeg om het a capella koor uit te nodigen voor een zondagconcert op het Zomerterras. Twintig zangers en zangeressen met bakken vol talent vormen samen MAZE. MAZE bestaat uit vocale kunstenaars uit alle hoeken van het land. Deze Nederlandse vocale groep treedt op met een scala aan bijzonder bestaand werk, maar ook het eigen repertoire krijgt genoeg aandacht. Én het koor heeft een Vlaardings tintje...

Theater Lejo


13.15 en 14.10 uur op het veld: Lejo is dat vingerpoppetje met die oogjes. Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en natuurlijk door zijn filmpjes in Sesamstraat. Met zijn tien vingers en een grote voorraad houten ogen tovert poppenspeler Lejo allerlei vreemde wezens tevoorschijn. Allemaal hebben ze hun eigen karakters en eigenaardigheden. Twee witte balletjes en een stipje zwarte verf veranderen in de snuit van een blaffende buldog, stuntelige tapdansers, een monster, een fladderende vogel, een dirigent met een kinderkoor en soms een inktvis die door het theater zweeft. Hands up! is een vrolijke en woordloze voorstelling met veel muziek.

Ben van den Dungen Quartet


13.30 uur op het kleine podium: Ben van den Dungen is al decennia de meest spelende jazzmuzikant van Nederland. Velen kennen hem nog van het roem-(en be-)ruchte kwintet samen met Jarmo Hoogendijk. Anderen kennen hem van de beste latin-jazz band van Europa: Nueva Manteca. Daarnaast is hij sopraan saxofonist in Música Extrema. Volgens mij zag ik hem ook nog eens als saxofonist van het orkest van het Russische Staatscircus. Het huidige Ben van den Dungen Quartet is een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die alleen de jazz samen kan brengen. De musici mengen hun muzikale afkomst en talent op een aanstekelijke manier. Helemaal van deze tijd, met een “happy feel” en 100% pure jazz. Voor de connaisseur, maar zeker ook als je van een moppie gezellige jazz houdt.

Wijnproeverij


vanaf 13.30 uur op het speciaalbieren en wijnenterras: Op zondagmiddag (vanaf 13:30) is er weer een wijnproeverij! Het concept is veranderd (veel meer do-it-yourself), de wijnen blijven onveranderd heerlijk en bijzonder. Hoe werkt het? Per proeverij krijgt u zes (!) wijnen in proefglazen mee op een handig plateau. Daarbij krijgt u grissini, een proefformulier en een uitgebreide omschrijving van de wijnen. Een feest voor alle zintuigen!

Fiesta Hollandia


14.30 uur op het grote podium: Sinds 2010 staan de Wannebiezz elk jaar op het Zomerterras en zijn bijna niet weg te denken uit de line-up. Vorig jaar waren zij het hoogtepunt van het eerste Hollandse Middagfestival en doen het dit jaar dunnetjes over. De Wannebiezz zijn geboren en getogen op de kermis en brengen op z’n Hollands vele hits tijdens hun vrolijke meezingfestijn. Niet alleen de Wannebiezz laten je met een drankje in de hand meeblèren met jouw favoriete Hollandse hits, er zijn meerdere Nederlandstalige artiesten van de partij om de voetjes van de vloer te krijgen.

Gerelateerd