Zomerterras: zaterdag 17 augustus

17-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Over belangstelling had het Zomerterras gisteren niet te klagen, ondanks het regenachtige weer. Vanmiddag blijft het droog en vanavond...goede kans dat dit ook het geval is. In ieder geval is er in het Oranjepark vanavond weer genoeg te zien en te horen, van binnen en buiten de stadsgrenzen. Gaan dus!

HartmanDe creatieve uitlaatklep van een zanger en gitarist met het concentratievermogen van een hitsige puber. Zo omschrijft frontman Harm Timmermans zijn band Hartman. Dat warrige hoofd weerhoudt hem er niet van om op treden: “Het enige waar ik altijd recht op af ga, is mijn muziek”. Zo schoot de zanger als een ongeleid projectiel langs Zwarte Cross, Paaspop, Lowlands en Sziget, al dan niet met verschillende formaties. De Limburger maakt vrolijke Nederpop en -rock die geen voetje op de vloer laat. Onlangs bracht Hartman de eerste EP uit met de naam ‘Warhoofd’. Het zal niet lang duren voor je deze naam overal in het land terug zal horen.

Voor het zover is, zie je hem op het Zomerterras en kan jij na afloop zeggen “Hartman was uit het hart, man!”

Plaats: Terras / Tijd: 18:00 en 19:00

 

Biek & Len


Biek & Len is een spiksplinternieuw duo dat genregrenzen overstijgt. Ze mixen pop met allerlei elektronische invloeden, van edm en house tot drum ’n bass. Onwijs dansbaar en, net zoals het gehele programma op deze zaterdag, volledig in je moerstaal! Wat maar weer eens bewijst dat Nederlands helemaal niet suf hoeft te zijn. Biek & Len zijn wat ons betreft mede daarom echt een must-see van het Zomerterras 2019.

Plaats: Kleine podium / Tijd: 18:30 en 19:30

 

De Dansers: SHAKE SHAKE SHAKE first edition


Een opzwepend concert dat ontspoort in een dansvoorstelling. Een live band van dansers en muzikanten brouwt met lijven, stemmen en instrumenten een cocktail vol ingehouden woede en uitbundige vrolijkheid. De één vliegt over instrumenten, de ander zingt een lied en even later zijn ze samen verwikkeld in een acrobatisch dansduet. Een rock en roll ritueel, met muziek als motor en bezieling als brandstof.

Shake Shake Shake was al te zien op Oerol, De Parade, Over het IJ festival, Theaterfestival Boulevard en Zwarte Cross. De avondvullende voorstelling gaat komend seizoen op tournee door Nederland. De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten. Onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille maken en spelen ze dansvoorstellingen, of liever dansconcerten.

Plaats: Veld / Tijd: 20:00


Doe Maar Een Liedje


Wat maakt een regenachtige dag zonnig, een zonnige dag stralend, een slecht humeur goed en een goed humeur geweldig? Doe Maar! De Nederpopband die ska en reggae doorspekte met pop is nog altijd enorm geliefd. Klassiekers als ‘Smoorverliefd’, ‘Tijd Genoeg’, ‘32 Jaar’ en ‘De Bom’ laten menig persoon skanken en meezingen. Het beste van allemaal: dat kan opnieuw bij Doe Maar Een Liedje!

Dit Vlaardingse project brengt een eerbetoon aan hun helden. Herkenbaar, maar ook op eigen wijze. Eerder dit jaar verkochten de zeven muzikanten met gemak De Kroepoekfabriek uit. Bij extreem hoge uitzondering dus toch een tribute op het Zomerterras. Van eigen bodem én steengoed: Doe Maar Een Liedje gaat met je aan de haal.

Plaats: Grote podium / Tijd: 20:30

 

A Mili


De Surinaamse is A Mili (Milaisa Breeveld) is puur vuur. Na haar succes in het thuisland in 2015 met single ‘Geblinddoekt’ steekt ze de grote plas over naar Nederland. Alhier start ze haar studie aan de ArtEZ Popacademie. En die move legt haar geen windeieren. Ze wordt opgemerkt door artiesten als Typhoon, Kenny B en Jeangu Macrooy. Ze treedt mee op en tegelijkertijd vindt ze bandleden waarmee ze bouwt aan haar eigen nummers.

Haar mix van reggae, hiphop, soul en funk steekt boven het maaiveld uit. Jubelende kritieken vanuit de pers en ‘de industrie’ duikt er vol op. In 2018 deed ze op hele succesvolle wijze mee aan het rondreizende festival de Popronde. Voor haar shows daar ontvangt de Paul Smits Award voor ‘beste performer van de Popronde’.

A Mili staat voor je klaar tijdens het toch al hete Zomerterras. Oppassen met die brandblaren, A Mili is een echte firestarter.

Plaats: Kleine podium / Tijd: 21:30

 

Roxeanne Hazes


Roxeanne Hazes: haar met een Edison bekroonde debuut ‘In Mijn Bloed’ flirt met de 80’s, pop, R&B, neo-soul en zelfs het levenslied en ze treedt, naar goed Zomerterrasgebruik, op met een volledige band.

Haar debuutalbum 'In Mijn Bloed' werd enorm goed ontvangen en kreeg miljoenen streams en views. Shows in Amsterdam, Utrecht, Gouda, Groningen, Haarlem, Zwolle, Rotterdam en Den Haag verkochten uit. Ze was met haar band te zien op festivals als Eurosonic Noorderslag en Paaspop, was huisband in De Wereld Draait Door en ontving een MTV Best Dutch Act-nominatie.

Alle grote radiostations (QMusic, Radio 1, 3FM, 100%NL, 538, Radio 2 België, MTV) draaiden haar eerste twee singles grijs en Radio 2 dj Gerard Ekdom noemde nummer ‘Ik Was Toch Je Meisje’ een “instant klassieker”. Op Spotify heeft de track meer dan vier miljoen streams. Samen met 'In mijn Bloed' werd het nummer daar benoemd tot Top Song.

Voorjaar 2019 verscheen nieuwe muziek van Roxeanne Hazes om na de zomer met haar band weer het land in te trekken. “Vorig jaar stond in het teken van mijn debuutalbum en de geboorte van onze zoon. Het bewogen jaar en de vele shows met mijn eigen band hebben me geïnspireerd in de studio. Ik kan niet wachten om nieuwe muziek te laten horen en het land in te trekken”, aldus Roxeanne. “We gaan echt uitpakken."

Plaats: Grote podium / Tijd: 22:30

 

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date