Zomerterras: zaterdag 11 augustus

11-08-2018 Uit Redactie

fruitylicious

VLAARDINGEN - Na een regenachtige openingsavond, ziet het er voor vandaag veel beter uit. Hoog tijd om het Zomerterras met een bezoekje te vereren. wat kun je verwachten?

Corvin


18.30 en 19.30 uur op het terras: Corvin is creatieve duizendpoot. Met een historie als woest gitarist in de heftigere vormen van metal, diverse rockbands en meer recent als zanger, schrijver en gitarist in CC Grand, is de rode draad altijd zijn liefde voor de gitaar geweest. Het instrument heeft voor Corvin geen geheimen en dat zorgt ervoor hij zijn brood verdient als muzikant, gitaarbouwer én acteur. Tezamen met zijn rauwe, doorleefde en krachtige stem resulteert dat in prachtige muziek. Dat was bij CC Grand het geval en des te meer nu hij solo speelt. Je kan zijn muziek scharen onder de noemers ‘singer-songwriter’, ‘pop noir’ of alternatieve country. In welk hokje je het ook wilt stoppen, Corvin pakt je bij je lurven.

P.K.'s Mud Slide


19.00 en 20.00 uur op het kleine podium: Philip Kroonenberg is al decennia lang dé vertolker van Americana. Hij speelde met vele bekende muzikanten en op het Zomerterras neemt hij drummer Sjoerd van Bommel (Bots, Maarten Peeters, Ricky de Vito, Back to Basic, Frederique Spigt) en toetsenist Mike Roelofs (Mo’Jones, Iain Matthews, JW Roy) mee. Zoals de bandnaam al doet vermoeden worden we getrakteerd op fingerpicking swampy blues. Allemaal eigen songs!

Scheepskameel


20.30 uur op het grote podium: SCHEEPSKAMEEL mixt opzwepende Balkanmuziek met tranentrekkende Roma-traditionals en moddervette ritmes. Zij bezingen de liefde (en de vaak schrijnende onmogelijkheid ervan) en de drank. De combinatie van uitheemse muziek en oer-Hollandse tekst maakt het tot een feestelijk, aanstekelijk en dansbaar geheel dat zich het beste laat omschrijven als 'NoordzeeBalkan'.

Fruitylicious


doorlopend straattheater: Deze frisse en fruitige dames laten zich van hun zonnige kant zien en nodigen je graag uit voor een Caribische dans... op hoog niveau.

Love the System


21.30 uur op het kleine podium: Love the System is een elfkoppige disco/funk formatie. Deze nagelnieuwe en superfrisse band is met een kickstart begonnen in 2017 en bestaat uit (ex) leden van o.a. Amsterdam Klezmer Band, Fresku, Orgaanklap, Jörgen Raymann, Nielson en Anouk. De eerste undercover concerten van de band waren voor propvolle zalen waar het zweet langs de muren liep. Het startschot voor de eerste officiële concerten onder eigen naam valt op zondag 15 oktober waar de band haar officieel debuut maakt op het vogelverschrikkerfestival in Valkenswaard, gevolgd door een concert met boekpresentie in de Paradiso op maandag 16 oktober. Daar zal hun zelfhulpboek '100 tips om eigenlijk heel blij te worden' een feestelijk worden gepresenteerd. Een happening om niet te missen.

Mokoomba


22.30 uur op het grote podium: Mokoomba komt uit Victoria Falls, Zimbabwe. De Afrikaanse ritmes hoor je duidelijk terug in hun mix van funk, reggae, pop en traditionele Afrikaanse muziek. Ze zingen daarnaast ook in meerdere talen, waaronder het Engels. Mokoomba is door de pers wereldwijd binnengehaald als ‘de spannendste act uit Zimbabwe’, wat zich vertaalt in heel veel optredens op grote festivals.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date