Zomerterras: vrijdag 17 augustus

17-08-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het tweede weekend van het Zomerterras gaat van start en met het oog op het programma kunnen we gerust zeggen: 'Er mag gedanst worden'!

Open Studio


18.30 en 19.30 uur op het terras: Open Studio is een collectief van muzikanten, jong en oud , multicultureel, die samen komen om hun muzikale passies en ideeën te delen. In Open studio ontstaan er gelegenheidsformaties, dus er zijn nagenoeg geen vaste bands. Zo leert iedereen elkaar kennen en kunnen ieders wensen gerealiseerd worden. Voor dit optreden komen Donnie Duvall, Mila Rose en Thomas Middel samen. Vele bekende pop/rock nummers zullen worden voorgedragen maar dan in akoestische setting.

Filet au Fonque


19.00 en 20.00 uur op het kleine podium: Deze formatie schuwt het hardere werken niet. De instrumentale funkband uit Breda maakt het ontbreken van zang meer dan goed met twee blazers, gitarist, toetsenist, een hele funky drummer en natuurlijk een groovende bassist. De wervelwind die Filet au Fonque heet, brengt hun muziek in pakketjes met smerige solo’s, stomende orgels, snerpende synths en een hele hoop energie.

Let's be Gypsies


20.30 uur op het grote podium: Een uurtje vol ‘jazzines’: gypsy jazzband Let’s By Gypsies speelt de sterren van de hemel en komt niet alleen. Dansgroep The Ragdolls in Rhythm wordt op sleeptouw genomen door de Vlaardingse formatie. Let’s Be Gypsies gaat voor het Hot Club-jazzgevoel, geïnspireerd op de onsterfelijke Django Reinhardt en acts als Stephane Grapelli en het Rosenberg Trio. Inventiviteit siert de band zoals het de gypsy jazz altijd heeft gesierd. Verrassende arragenementen, tonnen aan swing en een warm gevoel dat doen denken aan de wilde kant van de jaren ’30. Lindy Hopgroep The Ragdolls in Rhythm staat de band bij. De Afro-Amerikaanse dans de Lindy Hop ontstond in 1928 en stonde model voor de -toentertijd- wilde, sensuele jazz die een uitvlucht vormde in tijden van de Grote Depressie. Elementen uit de jazzdans, tapdance en de Charleston maken de dans een vrolijk geheel. De dansgroep werkte al eerder met Let’s be Gypsies samen in de clip ‘After You’ve Gone’.

Ami6


doorlopend straattrheater: Ami6 is de meest eigenzinnige oldtimer die er bestaat. Deze Citroën met een flinke dosis positivisme danst, flirt en vliegt over straat.

The Dubbeez


21.30 uur op het kleine podium: De Nederlandse reggaegroep The Dubbeez trekt internationale aandacht met hele fijne (roots)reggae. Hun sound is zowel vintage als modern. Nu is reggae toch al een genre waar vrijwel iedereen zich prettig bij voelt, maar The Dubbeez zijn inmiddels een ware sensatie. Het debuutalbum is opgenomen in Jamaica zelf en is uitgebracht door Ziggy Marleys platenlabel. Duidelijk een bevestiging van het talent en succes van The Dubbeez!

Txarango


22.30 uur op het grote podium: Txarango is de wervelwind uit Barcelona die cumbia, pop, latin en reggae door elkaar husselt. De band heeft honderdduizenden volgers, Spotify-statistieken om jaloers op te worden en touren over de wereld. Ze gaan ervoor om de wereld een stukje beter en leuker te maken, ook in het dagelijkse leven. Met die gunfactor moet het dus wel goed zitten. We nodigen je uit om mee te feesten met Txarango!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date