Zomerterras: Vrijdag 16 augustus

16-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De weergoden lijken het Zomerterras vandaag gunstig gezind en het zal naar verwachting droog blijven tot in de avond. Met een temperatuur van maximaal 22 graden en een fantastisch programma zijn dus alle ingrediënten voor de start van Zomerterras editie 2019 aanwezig.

Joost Wander

Joost is een Nederlandstalige singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist mét Vlaardingse roots die blije Nederpop verpakt in reggae-invloeden. Kortweg: een mix van Nielson, Doe Maar en Alain Clark. Hij deed eerder mee aan Muziek bij de Buren en dat was zo verrekte aanstekelijk dat we hem graag terugzien op het Zomerterras. Aan hem de eer om als allereerste act van 2019 op het terras het Zomerterras te openen.

Je kan Joost eerder hebben gezien tijdens Giels Talentenjacht, diens ochtendshow of als voorprogramma/support bij Xander de Buisonjé, Blof of Danny Vera. Wellicht heb je zijn EP ‘Losse Flodders’ al wel eens gehoord of de opvolger ‘Scherp Schieten’. Misschien struinde je over het Oerol festival of Vestingpop en liep je Joost tegen het lijf. Of je zag hem de publieksprijs van de Grote Prijs van Rotterdam winnen. Weet in elk geval dat je na het Zomerterras je remedie hebt gevonden tegen een pesthumeur, want Joost maakt je onmetelijk vrolijk!

Plaats: Terras / Tijd: 18:00 en 19:00

Piramide van de Vertraagde Tijd

Wist je dat het recht op rust, vakantie en vrije tijd echt een mensenrecht is? Dat is wel wat om te vieren! En dat gaan we doen. En waar anders dan op een fantastische plek vol vrije tijd en vakantiegevoel: het Zomerterras.

Vertragen, tijd nemen voor rust, en vooral voor elkaar. We bouwen met elkaar de Piramide van de Vertraagde Tijd: kom helpen stieken, schrijf je lint…

Plaats: Veld / Tijd: vanaf 18:00 

Shoebills

Deze Rotterdamse formatie is een op eikenhouten vaten gerijpte liefdesbaby van de bluesrock van Cream, heeft de intensiteit van Tom Waits en de mentaliteit van een havenstad. Nummers over liefde, maar dan wel het type uit de vuige steegjes en achterkamertjes waar nooit gestoft wordt. Het broeit, doet denken aan tijden vol kolen en stoom, en Shoebills brengt het vol overgave.  Het powertrio staat nog aan het begin van hun carrière, maar is erg veelbelovend. Bekijk de clips die ze maakten bij Kaapse Brouwers en het Groothandelsgebouw en je snapt waarom deze mannen op het Zomerterras staan.

Plaats: Kleine podium / Tijd: 18:30 en 19:30 

Theatergroep Piepschuim: Goedgebekt

Stel nou dat je zo vrij zou zijn als een vogel. Dat alles mag en niets meer moet. Dat je de boel even de boel kunt laten. Geen hypotheek. Geen kinderen. Geen boodschappenlijstjes. Gewoon vrij om te doen wat je wilt. Wat dan? ‘Goedgebekt’ is een bijzondere, muzikale voorstelling in, op en rond twee levensgrote vogelhuisjes. Door twee mannen die besloten hebben dat het anders moet.

Piepschuim is een waanzinnig muzikaal duo. Met ‘Goedgebekt’ waren ze eerder te zien op festivals als Oerol, Limburg Festival en Karavaan en gedurende het seizoen spelen ze hun theatervoorstellingen door heel Nederland.

Plaats: Veld / Tijd: 20:00 

The Magnetics

The Magnetics is een super zomers Italiaans collectief dat ska, rocksteady en reggae brengt en je direct denkbeeldig een bloemenkrans omdoet en een cocktail in je handen stopt. Ze bouwen voort op de eerste golf van skamuziek, die in de jaren ’60 vanuit Jamaica de wereld veroverde. Het eerste album ‘Jamaican Ska’ werd door diverse skamagazines en -platforms verkozen tot ‘album van het jaar’ in 2017 en in 2018 volgde plaat nummer twee ‘Coffee & Sugar’. Die werken bracht ze in allerlei uithoeken van Europa en ze mochten openen voor niemand minder dan The Skatalites, de godfathers van de ska.

Plaats: Grote Podium / Tijd: 20:30 

Zep & Friends

Voor je de voeten losgooit bij Bazzookas staat er een ander supertalent op de bühne. Zep mag dan (pas) 19 zijn, deze jongen drumt al zijn hele leven. Geen paplepels, maar drumsticks. Eindeloos tikten die op stoelen, tafels en zijn broers. Naast verrekt lekker drummen, is de boomlange gozert ook een uitstekend performer. In Funkanizers (nog zo’n band die het Zomerterras enkele jaren terug binnenstebuiten keerde), de wereldberoemde Fais en nu dus ook met een wervelende soloshow. Nou ja, solo.. in dit project moet je Zep en drums zien als een dj en mc, de rode draad in een uur vol dansgroepen, dikke beats, bandleden en performance. Veel electronica, alles live en bakken energie. Zet je schrap!

Plaats: Kleine podium / Tijd: 21:30 

Bazzookas 

We beloven plechtig: dit wordt het grootste feest dat het Zomerterras ooit gezien heeft. Als organisatie willen we de band al jaren op de line-up hebben en in 2019 is het eindelijk zo ver: Bazzookas sluiten de eerste festivaldag af op het hoofdpodium!

Bazzookas omhelst namelijk niet alleen een beestachtig goede set muzikanten, maar kan zich beroepen op misschien wel de beste frontman van Nederland: Bazz. Het boegbeeld met de lange dreads tovert zelfs  de meest stijve hark om in een rausende feestmachine. Bedenk vervolgens dat je met een mannetje of vierduizend van de partij bent. Conclusie: een feestelijke chaos! Het 8-tal wist zelfs Australië, Slovenië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland en Denemarken te bereiken met hun tours en optredens.

Wat voor muziek de mannen maken? Neem als basis feestelijke ska, voeg daar wat ska aan toe. Dat alles met invloeden uit ska. En vooruit: ze zingen vooral in het Nederlands en kennen hier en daar het wat hogere, feestelijke tempo uit de punk. Dat is dus skanken (zoek op en oefen!) en meebrullen tot je erbij neer valt. De hardst werkende band van Nederland doet de rest!

Plaats: Grote Podium / Tijd: 22:30Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date