Zomerterras van start !

06-08-2016 Uit Redactie

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen en Erik Meijer

VLAARDINGEN – Gisteren was het na een jaar wachten weer zover: het Zomerterras, ofwel het leukste feestje van Vlaardingen startte in het Oranjepark. Voor velen was het een weerzien na een jaar en het gesprek werd gelijk weer opgepakt. Anderen hadden met elkaar afgesproken om gezellig samen te gaan: met vrienden met buren en met familie. De omstandigheden waren prima en ook voor de komende dagen ziet het er goed uit. Niet te koud en niet te warm, maar precies goed.

De aftrap was om een uur of vijf met covers van de tweemans formatie The Suspenders. Die breidden na een uurtje uit met drie anderen en vormden de band Fan-Attic! die op het kleine podium een groot aantal meeswingers speelden in een muzikale tijdreis.

Op het grote podium vervolgden daarna Friends of the Family met Amerikaanse en Engelse folkinvloeden en hier en daar een scheutje sixties muziek. Met Bolt & The Swamp People kreeg het massaal toegestroomde publiek vervolgens een vleugje blues, een snuifje Creedence Clearwater Revival en nog wat Southern Rock toegeschoven. Een programma met voor elk wat wils dus !

De klapper van de avond was de band van eigen bodem De Vaart, die de avond, inclusief special effects, feestelijk afmaakte. Zanger Marco Bosman en zijn mannen raakten misschien niet elke noot helemaal, maar wel de harten en hoofden van de toeschouwers. Een extraatje was het meespelen van Jan de Ligt, toch wel één van de beste saxofonisten van het land.

Kortom, het Zomerterras kende een prima start, met goede muziek, lekker eten en drinken en een gemoedelijke sfeer. Gelukkig hebben we de foto’s nog !

Bekijk de foto's
Gerelateerd