Zomerterras: programma vrijdag 11 augustus

11-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het afgelopen weekend was al een doorslaand succes voor het Zomerterras, editie 2017. Op een enkel buitje na was het prima weer en de bezoekers wisten het Oranjepark goed te vinden. Dit weekend is er zaterdag een klein kansje op een buitje maar het blijft de komende dagen overwegend droog met temperaturen van zo'n 20 graden. Prima festivalweer wat ons betreft. Wat kunt u vandaag verwachten op het Zomerterras?

 
Convoi Exceptional

Convoi Exceptional = Rock and Roll op trommels & sax. Drie straatmuzikanten die de ware aard van Rock and Roll echt begrijpen: spelen, spelen, spelen! Werk jezelf in het zweet, swing de pan uit en laat de mensen dansen. De mannen hebben sinds 2006 op vele podia gespeeld: Oerol, de Parade, Zwarte Cross, Pinkpop en toch blijft de straat de mooiste plek.

Bezetting: Ruben Bolsius - djembe, Dick Ronteltap - sax en Job den Dulk - snare / floortrom

Aanvang: 18:30 uur en 19:30 uur. Locatie: Terras

 

GLOW x Zomerterras

Elk kwartaal wordt in De Kroepoekfabriek het hiphop event GLOW georganiseerd. Naast professionele acts wordt hier lokaal talent op zijn best gepresenteerd. Dit jaar staat de act Individuals op het podium van het Zomerterras om GLOW te vertegenwoordigen. Deze Vlaardingse heren zijn al vanaf het begin betrokken bij GLOW, je kunt ze gerust de ruggengraat van het evenement noemen. Individuals is een collectief dat net een jaar bezig is met muziek, maar met meerdere tapes en een goed ontvangen clip hebben ze al heel sterk laten zien wat ze kunnen. De individuele krachten van de leden gecombineerd zorgen altijd voor een verfrissende sound waarop je niet stil kunt zitten. Na kei harde shows in Amsterdam, Rotterdam en uiteraard Vlaardingen laten ze nu het Zomerterras een stukje proeven van een veelbelovende en opkomende groep.

Aanvang: 19:00 uur en 20:00 uur. Locatie: Kleine podium

 

The Invisibles

The Invisibles zijn tot nu toe onzichtbaar geweest voor het Zomerterras. En we zijn blij dat daar nu een eind aan komt. The Invisibles is een postmoderne offbeat ska band. Simpeler gezegd: het is popmuziek die in een off beat tijdmachine is gestapt. Klassieke popsongs in een ska jas en aanstekelijk eigen werk.

Aanvang: 20:30 uur. Locatie: Grote podium

 

The Uppertones

The Uppertones is een ijzersterk trio dat met trombone, zang, piano en drums de Jamaicaanse '50s sound een nieuw leven geeft. Verwacht Jamaican boogie, calypso en mento gemixt met een flinke dosis swing. The Uppertones zijn brengen de mix van stijlen heel subtiel met raffinement en met een de hoogste mate van authenticiteit. Je staat te luisteren en ongemerkt dansen je benen onder je vandaan.

Mr. T-Bone, Peter Truffa en Paolo Inserra vormen samen The Uppertones. Los van elkaar hebben ze al over de hele wereld gespeeld en hebben ze enorm bijgedragen aan de internationale ska en reggae scene.

Aanvang: 21:30 uur. Locatie: Kleine podium

 

Eskorzo

Het is inmiddels een mooie traditie dat het Zomerterras een goede mestizo-band uit Spanje programmeert. Eskorzo maakt een feestelijke mestizo-mix. In Spanje wordt Eskorzo gezien een van de meest veelzijdige en interessante bands uit de muziekscene. Met latin als uitgangspunt laten ze reggaeritmes naadloos overgaan in tango's en gooien ze met hetzelfde gemak een surfgitaar in een stukje polkapunk of een metalgitaar in een mopje hiphop. Maf, energiek en onweerstaanbaar, vooral voor de dansspieren. Eskorzo staat daarbij bekend om hun unieke en explosieve live-act.

Aanvang: 22:30 uur. Locatie: Grote podium

 

Gerelateerd