Zomerterras: programma 6 augustus

06-08-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Het weer ziet er goed uit dit weekend, dus dat belooft een prima tweede dag voor het Zomerterras. Het programma is weer divers en we zetten het weer even voor u op een rijtje:

 

Caffeine 

 

Caffeine is een bandje bestaande uit drie muzikale meiden. Ze schrijven en spelen muziek en weten dat met veel enthousiasme over te brengen op het publiek. De frisse mix van pop, singer-songwriter, folk en a cappella zorgt voor een uniek geluid en een afwisselend repertoire met ballads maar ook swingende up-tempo nummers. Een muzikaal avontuur dat je niet mag missen.

Aanvang: 17:00 en 20:00; Locatie: Terras en grote podium

 

De Waanzin 

 

De Waanzin is een band die zich toespitst op het schrijven van eigen nummers. Dit doen ze in het genre pop/rock/reggae met een vleugje country. Voeg daar oer-Hollandsche teksten aan toe en je weet dat er een feestje los barst! De band bestaat uit: Simon van der Meer - Basgitaar/Zang, Sebastiaan de Lavoir - Toetsen/Zang, Lennart Ouwerkerk – Gitaar en Remco de Man – Drums.

Na 1,5 jaar opgesloten te zijn geweest is De Waanzin losgebarsten! Energieker, scherper en beter dan ooit staan ze klaar om het publiek te besmetten met het virus dat De Waanzin heet! 

Aanvang: 18:00; Locatie: Kleine podium

 

Dichter

 

Deze jonge artiest uit Nieuwerkerk a/d IJssel, onder de rook van Rotterdam, is niet alleen rapper of producer, maar woordkunstenaar. Voor zijn eclectische, veelgeprezen debuutalbum Nieuw Leven werkte hij samen met beeldende kunstenaars en ontwerpers, om zijn songs een fysieke gestalte te geven en mensen te confronteren met nieuwe vormen van kunst. Nieuw Leven vertelt over Dichters reis naar volwassenheid. Het is een veelkleurige ontdekkingsreis door filosofie, kunst en hiphop. Met zijn unieke stemgeluid en energieke liveshows drukt hij zijn stempel op de Nederlandse hiphopscene, en binnenkort ook ver daarbuiten. Dichter heeft liefde en ambitie. Dichter kijkt verder.

Dichter trad in de afgelopen jaren onder meer op tijdens Metropolis Festival, State x New Forms Festival, Afrofuturism Festival en en deed in 2014 mee aan rondreizend festival de Popronde. In 2016 is hij onder andere te zien tijdens Motel Mozaique Festival, Parfum de BoemBoem, Where We’ve Met Festival en Oerol: Dichter mag een mooi jaar tegemoet zien!

Aanvang: 21:00;  Locatie: Kleine podium

 

Brownie Dutch

  

Zanger en producer Brownie Dutch, de man in pak en altijd met zonnebril. Bekend van de programma’s Ali B op volle Toeren, De Muziekkaravaan en The Voice of Holland released zijn debuutsingle “Stupid Kind Of Lover” en natuurlijk schittert hij in de Beste Zangers van Nederland.. Het nummer heeft invloeden van Soulmuziek uit de jaren 60-70, maar wel in een hedendaagse sound.

Het nummer “Stupid Kind Of Lover” gaat over iemand die niet zo handig is in de liefde. Het is live ingespeeld door muzikanten en geproduceerd door “Da Dozens”. Een nieuw productieteam bestaande uit Brownie Dutch zelf en drummer /componist Ton Dijkman (bekend van oa. Marco Borsato). Brownie Dutch zelf: “Via The Voice of Holland (producer/coach Team Ali B.) ontmoette ik Ton. We hadden direct een klik en zaten uren te filosoferen over soulmuziek. We zijn toen bij Ton de studio in gedoken en binnen no time lag de basis voor deze single”.

Brownie Dutch is als producer bekend van hiphop en R&B producties. Hij maakte de muziek van artiesten als Ali B, Yes-R, Sjaak, Keizer en Darryl. Het is dan ook een verassing dat hij voor zijn eigen repertoire voor het genre soul kiest. “Als hiphop producer begin je vaak met samples. In de hiphop van de jaren ’90 werden er veel samples gebruikt uit Soulmuziek. Zo kwam ik in aanraking met soul en die muziek pakte mij. In de hedendaagse muziek mis ik wel eens de mooie warme klanken en de muzikaliteit die de soul van toen had. En ik kan er al mijn passie en gevoel in kwijt. “

Aanvang: 22:30; Locatie: Grote podium

 

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date