Zomerterras: programma 18 augustus

18-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het laatste weekend Zomerterras begint vandaag en er is weer genoeg te beleven. Overdag kan er nog wel wat regen vallen, maar in de loop van de middag klaart het op. Vanavond zal het naar verwachting droog zijn, dus met een graag of 19 à 20 prima festivalweer. Wat kunt u verwachten:

Kinderdisco

Het KinderDiscoterras voor de jeugd met de beste dansplaten uitgekozen door de kinderen van Vlaardingen zelf. Gratis toegang voor ouders en kinderen. 

Aanvang: 18:30 uur. Locatie: Kleine podium

 

The Red

Eind 2012 besloten vijf muziekfanaten uit Rotterdam en Vlaardingen een rockband te vormen. Na negen maanden met heftige voorweeën in de oefenruimte vond de spontane bevalling van het roodgloeiende gevaarte plaats bij poppodium De Kroepoekfabriek. En hometown Vlaardingen ging direct plat voor deze nieuwe verfrissende band. Vele optredens in de regio volgden spoedig want The RED is on fire!

The RED is een complete rockcover band. De twee op elkaar ingespeelde gitaristen Dennis en Marco R. produceren zowel stevige riffs als melodieuze solo's. Begeleid door drummer Lars en bassist Ronald ontstaat er een stevige en kleurige muur van geluid. Zanger/performer Marco S. maakt vocaal de vet rockende avond compleet. Qua repertoire switcht het vijftal net zo makkelijk van garagerock naar alternatieve rock en van post-grunge naar heavy metal. Songs van o.a. Bush, Arctic Monkeys, RATM, Kings of Leon, Talking Heads, Muse, Foo Fighters, Pearl Jam en Metallica volgen dan ook in een rap tempo. Het effect van een optreden van The RED is als de kleur rood: fel, energiek, stimulerend, activerend en alles wat daar verder mee geassocieerd kan worden, in het bijzonder spelvreugde!

Aanvang: 20:30 uur. Locatie: Grote podium

 

Jaskelis

De Rotterdamse zangeres Jaskelis draait op volle toeren. In 2016 sleepte ze, door een strak en swingend optreden bij de Sena Grote Prijs van Rotterdam, zowel de hoofd- als publieksprijs in de categorie Urban in de wacht.

Ook bij het publiek van de Music Matter Awards viel zij in de smaak, met opnieuw een publieksprijs tot gevolg. Met de release van haar eerste EP bewijst Jaskelis dat haar stijl meer is dan Urban alleen. Gin and Jazz is een mix van hiphop beats en loungy, latin sferen, met daarbovenop Jaskelis' heerlijke stem die het geheel een subtiele en toegankelijke sound geeft. Momenteel werkt zij aan nieuwe muziek die we in de zomer van 2017 kunnen verwachten.

Aanvang: 21:30 uur. Locatie: Kleine podium

 

La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva is een Colombiaanse, energieke band met een aanstekelijke mix van latin groove, cumbia, funk en rap. Met "A celebration of diversity and differences" als persoonlijk slogan bracht de band in de lente van 2017 haar derde, levendige album uit. Dit komende album reflecteert een groeiende volwassenheid waarin de band's act is ontwikkeld, dankzij haar ontelbare performances op grote festivals, de continue tours over de hele wereld en collabs met diverse veelbelovende artiesten (onder andere Speech van Arrested Development en Martin Perna van Antibalas).

Aanvang: 22:30 uur. Locatie: Grote podium

Gerelateerd