Zomerterras: plu’s en ponchos

20-08-2016 Uit Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Het derde en laatste weekend van het Zomerterras editie 2016 begon wat aarzelend. Het was niet direct erg druk en waarschijnlijk liet een deel van het potentiële publiek zich afschrikken door de sombere wolken die aan kwamen drijven.

De muzikale acts waren minder aarzelend: even na 17.00 uur trapten de Wannebiezz af, waarbij de feeststemming er direct inzat bij het publiek. Vaak worden de Wannebiezz afgeschilderd als Rotterdamse groep, maar het zijn toch echt ‘onze Vlaardingse jongens’ en het publiek sloot ze bij alle drie sets die ze speelden in de armen.

Om 18.00 uur was het de beurt aan Small Talk, die met het project “De Heren van Vlaardingen Live”  op het grote podium aantraden in plaats van het geplande kleine podium. Een goede keus van de organisatie want de grotere oppervlakte konden ze prima aan. Het project zelf bestond er vooral uit dat er drie gastzangers gelegenheid kregen mee te zingen: Corvin Keurhorst van CC Grand, Marco Bosman van De Vaart en singer-songwriter Richard Beukelaar. De laatste krijgt wat ons betreft de prijs voor het beste optreden met zijn zuivere  en flexibele stem. Zanger Bert Vink van Small Talk zelf leek nogal eens zijn stem te moeten forceren om de noten te ‘pakken’. Het optreden ‘rockte’ daarbij wel.

De stemming zat er echt goed in bij de Engelse band Skints, waarbij zangeres/ toetseniste Marcia zich niet uit het veld liet slaan toen één van haar twee keyboards ‘de geest gaf’.  Je moet van ska, dub, reggae, hiphop & punk-met-urban-attitude houden, maar de stuwende beats, de maatschappijkritische teksten en de overall performance sloegen aan bij het publiek, dat tijdens dit optreden het ook moest hebben van de meegebrachte paraplu’s en ponchos; lang regenen deed het niet, maar het was wel even hevig. De Skints laten zich inspireren door de Specials en Madness. Wij hoorden er ook wat UB40 in hun vroege dagen in, toen die band nog niet ‘poppy’ maar kritisch was in het Engeland van premier Margaret Thatcher in de jaren tachtig.

Zomerterras gisteren gemist ? Er komen nog twee dagen, met dit jaar dus een extra zondag.

 

Bekijk de foto's
Gerelateerd