Zomerterras: Keihard en swingend!

12-08-2018 Uit Redactie

Fotografie: Erik Meijer en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Waar bij de start van het Zomerterras 2018 de weergoden behoorlijk chagrijnig waren, 'pleuresweer' volgens spreekstalmeester Elroy Timmermans, stond gisteren niets een mooie avond in de weg. De programmering was divers en, gezien de eenmalige (?) comeback van de Vlaardingse band CC Grand, van tijd tot tijd ook 'historisch'. 

Frontman en zanger Corvin Keurhorst van CC Grand was door een hondenbeet weliswaar tijdelijk uitgeschakeld waar het zijn gitaarspel betreft, zijn stem bleek met de tijd alleen maar rijker en rijper geworden. Er werden twee sets gespeeld, waarbij de tweede geen makkelijke herhaling van de eerste was, maar andere nummers bevatte. Twee keer werden de Vlaardingse mannen gevolgd door Philip Kroonenberg's Mud Slide die ervoor zorgden dat er in het publiek al beweging kwam: dansen dus.

Het grote en het kleine podium werden achtereenvolgens bezet door "Scheepskameel"  en "Love the System", waar zeker ook niks mis mee was, maar het geweldige hoogtepunt vond toch weer plaats om 22.30 uur door de band "Mokoomba". Wie "Zimbabwe"  zegt denkt mogelijk het eerst aan de dictatuur van Robert Mugabe, maar dat staat niet model voor de Zimbabwaanse volksaard die dan weer wel door Mokoomba vertegenwoordigd werd. Keihard en swingend en door de internationale pers binnengehaald als ‘de spannendste act uit Zimbabwe’. En terecht. 

Kortom, het is organisator Frank Tomeï en zijn team weer gelukt een spannend programma neer te zetten. En ook weer terug van weggeweest: het straattheater! Wij zijn benieuwd naar wat er nog meer komt. Voor wie het nog moest missen hebben we gelukkig de foto's nog!

Bekijk de foto's

Gerelateerd