Zomerterras: gezellig druk en divers

07-08-2016 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Veel Vlaardingers wisten het Zomerterras gisteren weer te vinden. Waar op vrijdagavond bij het optreden van de Vlaardingse band De Vaart ongeveer 3000 bezoekers het Oranjepark bezochten, leek het gisteren net wat drukker aan het eind van de avond.

Het programma was weer lekker divers. Om vijf uur ’s middags trapten de meiden van de Schiedamse groep Cafeïne af op het terras, en bezetten het grote podium nogmaals om acht uur. Mooie meerstemmige muziek en teksten waarmee ze bewezen over de juiste singer-songwriter kwaliteiten te bezitten. Een aandachtspuntje: op een groot podium zou een begeleidingsband misschien net wat meer helpen de nummers die ze vertolkten wat ‘steviger’ neer te zetten.

Tussen de optreden van Cafeïne in mocht de band De Waanzin laten zien wat ze ‘in huis hadden’: Nederlandstalige pop, met een vleugje ‘Bots’, wat Polle Eduard en misschien een snuifje Doe Maar. De Waanzin was misschien niet ieders ‘ding’ , maar muzikaal ‘stond het als een huis’ en de teksten waren soms rauw maar altijd recht uit het hart.

Om negen uur ’s avonds was het de beurt aan rapper en woordkunstenaar Dichter. Een jonge muzikant met een oude ziel, zo leek het. Een combinatie van dansbare muziek en teksten die je soms ‘bij de strot grepen’. Dichter maakte zich er niet gemakkelijk vanaf, geen trucjes maar integer en direct.

De uitsmijter was Brownie Dutch even na half elf ’s avonds, bekend van de shows op tv met Ali B., en een groot liefhebber van jaren ’60 en ’70 soul. Het eerste nummer op de setlist was van Earth, Wind & Fire en een opwarmertje voor publiek en zijn eigen stem, waarbij hij nog wat vocale steun nodig had van zijn toetsenist maar daarna kwamen er prima vertolkingen van reuzen als Michael Jackson en Sam Cooke en won hij het publiek voor zich.

Kortom, het was weer een feestje op zaterdag 6 augustus en met nog één dag te gaan zal het eerste weekend met succes afgesloten worden !

Bekijk de foto's
Gerelateerd