Zomerterras: Een breed programma

12-08-2017 Uit Redactie

Fotografie: Erik Meijer en Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Hip hop, swingbeat, ska, mestizo en rock & roll. Het muziekaanbod op het Zomerterras in het Oranjepark bood voor elk wat wils gisteravond. Het enthousiasme doop er bij elke band in ieder geval vanaf en stond iets je wat minder aan dan ging je gewoon even elders op het terrein een hapje of drankje 'doen'.

De drie mannen van Convoi Exceptional boden om 18.30 uur een prima warming up voor het publiek, dat zij intensief bij hun optreden betrokken. Met misschien wat extra percussie-instrumenten en een nog meer uitgebouwde show kunnen ze zeker verkassen van het terras naar één van de podia. Hiphopcollectief Individuals nam daarna het stokje over met stampende beats en snoeiharde teksten. Veelbelovend en een verbreding van het aanbod dat we tot nu toe op het Zomerterras gewend waren.

The Invisibles verpakten vervolgens klassieke nummers in een ska jasje op het grote podium waar om 22.30 uur Eskorzo met een mix van mestizo. Latin, reggae en tango het publiek aan het dansen bracht en de avond afsloot.

Onze voorkeur had die avond de band The Uppertones op het kleine podium, waar vaak de 'pareltjes van de programmering staan'. Beloofd was Jamaican boogie, calypso en mento gemixt met een flinke dosis swing, maar het was vooral swingbeat wat gebracht werd. Onweerstaanbaar enthousiasmerend, vol vakmanschap en tot in perfectie uitgevoerd. Wie dat helemaal niets vond moet wel een kniesoor zijn. Voor wie er niet bij kon zijn: gelukkig hebben we de foto's nog !

 

Bekijk de foto's
Gerelateerd