Zomer bij Museum Vlaardingen

17-07-2019 Uit Redactie

‘Kinderen der zee’ door Jozef Israëls Collectie Dordrechts Museum, bruikleen RCE 1951 (verzameling Van Bilderbeek)

VLAARDINGEN - Niemand hoeft zich deze zomer te vervelen, want in Museum Vlaardingen is voor jong en oud genoeg te zien en te doen. Zo zijn er maar liefst vier nieuwe tijdelijke tentoonstellingen: ‘Jongkind onderweg. An Artist born’, ‘Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven’, ‘Haringkoppen niet te stoppen’ (vanaf 20 juli) en ‘De Slag geslagen. Souvenirs van de Slag bij Vlaardingen 2018’ (vanaf 29 juli). En terwijl u rustig de tentoonstellingen bezoekt, kunnen uw (klein)kinderen aan de slag met allerlei leuke activiteiten. 

20 juli: Opening tentoonstelling ‘Haringkoppen niet te stoppen’
Ruim 200 versierde haringen, voortkomend uit het project ‘Haringkoppen verbinden’, worden tijdens de zomermaanden tentoongesteld. Kunstzinnige, verrassende, emotionele en bijzondere haringen, versierd, beschilderd, beplakt en bespoten; elke haring heeft een eigen identiteit en een eigen verhaal. Iedereen die geïnspireerd raakt door de tentoonstelling kan zijn of haar eigen haring aanschaffen en versieren, en deze vervolgens aan de tentoonstelling toevoegen. In iedereen schuilt wel een kunstenaar!

De tentoonstelling wordt op zaterdag 20 juli om 11.00 uur geopend door wethouder Bart de Leede. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen. Aanmelden kan via de Facebookpagina van Museum Vlaardingen. 

Combinatierondleidingen Schoon aan de haak & Zeillogger De Balder
In samenwerking met Zeillogger De Balder organiseert het museum op de zaterdagen 20 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus instaprondleidingen bij de tentoonstelling ‘Schoon aan de haak. Schilderachtig vissersleven’. Na een rondleiding door de tentoonstelling wordt u ontvangen op de Balder en leert u meer over deze oudste nog varende Zeillogger van Nederland. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur in het museum en duren 1 uur. Prijs per persoon: € 2,50 (exclusief entreeprijs Museum en Balder). Aanmelden is niet nodig. 

29 juli: Open huis & opening tentoonstelling ‘De Slag Geslagen. Souvenirs van de Slag bij Vlaardingen 2018’
Speciaal voor de Dag van de Slag opent Museum Vlaardingen maandag 29 juli haar deuren voor alle Vlaardingers. De toegang is die dag voor iedereen gratis. Om 16.00 uur wordt de tentoonstelling ‘De Slag geslagen. Souvenirs van De Slag bij Vlaardingen 2018’ officieel geopend. Het museum blikt nog één keer terug op de viering van De Slag bij Vlaardingen. Een selectie uit de duizenden foto’s, aangevuld met verrassende voorwerpen en souvenirs, zijn speciaal voor deze gelegenheid bijeengebracht. Burgemeester Annemiek Jetten zal, samen met de voorzitter van de Stichting Vlaardingen 1018 en de directeur van Museum Vlaardingen, een gloednieuwe ‘historische’ vlag hijsen. Dit is tevens het begin van een nieuwe Vlaardingse traditie: de jaarlijkse herdenking van de slag tijdens de ‘Dag van de Slag’, 29 juli 1018. 

Kinderactiviteiten
En terwijl u op uw gemak één van de tijdelijke tentoonstellingen bezoekt, kunnen de kinderen aan de slag met een eigen Doeblad. Of ze volgen een spannende geur- en speurtocht door het museum met Ridder Rick en Hendrik de Haring. In het speciale waterlaboratorium zijn allerlei leuke waterproefjes te doen. Bij de tentoonstelling Haringkoppen niet te stoppen kunnen de kinderen meedoen met een kleurwedstrijd, waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

Op maandag 29 juli, De Dag van de Slag, is het Open Huis in het museum. Ridder Rick geeft die dag om 12.00 en om 14.00 uur zwaardvechtdemonstraties en er is gratis ijs voor alle kinderen.

Op donderdag 22 augustus tussen 14.30 en 15.30 uur komt de Kidsvoorleesclub naar het museum en gaat aan de slag met het boek ‘De kleine walvis’ (Benji Davies). De Kidsvoorleesclub is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. 

Bezoek de Facebookpagina of de website van Museum Vlaardingen voor meer informatie. Tot ziens in Museum Vlaardingen!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date