Zin op Zondag met Ron van Es: ‘Hoe verder na corona?’

30-09-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 4 oktober om 15.00 uur zal Ron van Es spreken tijdens een extra editie van het programma Zin op Zondag in De Windwijzer. Hij doet dit in het kader van de themaweek ‘Corona en (n)u?’?

Ron van Es is stichter van de School for Purpose Leadership en initiator en eindredacteur van het nieuwe boek ‘Anders Verder, 24 schrijvers over een wereld na corona’. Hij deelt op 4 oktober in De Windwijzer zijn gedachten en die van een aantal mede-auteurs over een antwoord op de (corona)crisis.

Een oude wet voor tijden van crisis luidt: de oude actie geeft dezelfde re-actie als er onderweg niets verandert in het systeem. Dus als we willen dat onze re-actie anders zal zijn dan de oude actie, dan moet er onderweg iets gebeuren. Toegepast op de coronacrisis: willen we terug naar het oude ‘normaal’ van overconsumptie, van een overvloed aan spullen die ons niet gelukkig maken, armoede, uitputting van de aarde, individualisering, burn-outs en kansenongelijkheid? Of willen we naar een ander economisch systeem, waarin we meer vanuit liefde kunnen werken dan vanuit hebzucht, een samenleving inclusief voor mens, dier en planeet? Waarin het besef dat één geheel vormen onder de hemel ons zal leiden?

Voordat het zo ver is, zullen we onderweg door een fase gaan van wanhoop, rouw en angst. Een woestijnervaring, zoals Jezus die beleefde toen hij veertig dagen in de woestijn zijn eigen demonen opzocht. Daar in de woestijn ging hij zijn innerlijke gevecht aan. Actie dus. Om met een re-actie die woestijn uit te komen. Meteen na zijn woestijnervaring gaat hij een berg op en spreekt daar zijn beroemde Bergrede uit. Wat een re-actie!

Na afloop van de lezing van Ron van Es zijn het boek ‘Anders Verder’ en andere werken van zijn hand te koop bij de boekentafel. Ook kunt u dan nog een drankje drinken en met elkaar en de inleider in gesprek gaan.

De toegang is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Aanmelden voor deze bijeenkomst is i.v.m. de corona-maatregelen verplicht en kan via aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date