Zin op Zondag met Fokke Obbema

01-05-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zin op Zondag biedt mooie bijeenkomsten, elke derde zondagmiddag van de maand in De Windwijzer. Het programma wil mensen, die op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd.

Op zondagmiddag 15 mei zal Fokke Obbema onze gids zijn. Obbema is journalist, schrijver en redacteur zingeving bij de Volkskrant. In 2017 stond zijn hart stil: heel even was hij dood. Hij schreef een artikel over deze ingrijpende ervaring en kreeg meer dan 1000 reacties. Dat werd de start van een bijzondere interviewreeks.

Obbema praat al jarenlang met zeer verschillende mensen. De eerste vraag is steeds: ‘Wat is de zin van ons leven?’ De gesprekken werden gebundeld in twee boeken die prompt bestsellers werden. Wat maakt dat de ‘trage vragen’ – naar grond, doel en zin van ons bestaan – juist nu zoveel losmaken? En hoe geeft Obbema zelf antwoord op de vraag naar de zin van ons leven?

Zin op Zondag is van 15.00 – 16.00 uur met na afloop de gelegenheid om met elkaar na te praten onder een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Je bent van harte welkom in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date