Zin op zondag in De Windwijzer

12-10-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zondag 20 oktober is om 15.00 uur in De Windwijzer zijn de Sunshine Cleaners met ‘Silent Voice' en Hans Buurmeester de gast bij het zondagmiddagprogramma ‘Zin op Zondag’. Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft.

Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat Dietrich Bonhoeffer werd geëxecuteerd in kamp Flossenbürg. In de jaren daarvoor, die hij doorbracht in de Nazi gevangenis, schreef hij naast zijn beroemde brieven ook tien gedichten en een aantal gebeden. Zij geven een directe inkijk in de situatie en gemoedstoestand van de Duitse theoloog. De gedichten en gebeden zijn de inspiratie voor het project Bonhoeffer75. Dit landelijke project is opgezet door De Roos Van Culemborg. Deze stichting heeft als doelstelling om beeldende kunst, muziek en literatuur te (doen) stimuleren in de driehoek kerk, cultuur en samenleving, dit in de ruimste zin van het woord. De Middelburgse Sunshine Cleaners werden bij dit project betrokken. Zij maakten geïnspireerd door de tien zogenaamde gevangenisgedichten van Bonhoeffer tien eigen songs. Deze werden met behulp van gastmuzikanten Broeder Dieleman, Gait Klein Kromhof en Wissem Ziadi opgenomen. Deze samenwerking resulteerde in het album “Silent Voices”, dat in mei compleet met de Engelse teksten en de Nederlandse vertalingen is verschenen. De songs worden afgewisseld met verhalen over Bonhoeffer door Hans Buurmeester, secretaris van het Bonhoeffer Werkgezelschap Nederlandstalig. Sunshine Cleaners zijn: Jacqueline Heijmans - zang, Sjef Hermans - gitaar, banjo en zang, Geert de Heer - mandoline en dobro.

Zin op Zondag is van 15.00 - 16.00 uur met na afloop de gelegenheid elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. Ook is er een boekentafel aanwezig. De bijeenkomst is gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen.Gerelateerd