Categorieën

Service

Zin op Zondag: bidden, waarom zou je?

Zin op Zondag: bidden, waarom zou je?
Uit

Zin op Zondag: bidden, waarom zou je?

  • Redactie
  • 15-10-2018
  • Uit
Zin op Zondag: bidden, waarom zou je?
VLAARDINGEN - De Windwijzer heeft Wim Jansen uitgenodigd in de serie ‘Zin op Zondag’ op zondag 21 oktober van 15.00 tot 16.30 uur om te vertellen over zijn ontdekkingstocht ‘bidden als universeel menselijk verlangen’. Daarna is er gelegenheid om verder te praten onder genot van een glaasje wijn of sap. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen.

Wim Jansen, voormalig predikant te Delft en Middelburg vertelde in Dagblad Trouw over de vraag van zijn kleinkind ‘waarom zijn jullie stil voor het eten?’

Er zijn mensen die niet (meer) kunnen bidden maar het wel zouden willen. Ze branden tijdens vakanties soms een kaarsje in een oude kathedraal. Ze zouden misschien meer willen, maar weten eenvoudig niet hoe ze dat geloofwaardig en eerlijk kunnen invullen. Bidden? Waarom zou je? Tot wat of wie? En wat verstaan we onder bidden? Vragen waar Wim Jansen eerlijk op in gaat. Hij ontdekt dat bidden een universeel menselijk verlangen is, een bron van kracht, rust en liefde. Door te bidden word je je bewust van de totale werkelijkheid, verbind je je met het eeuwige dat jou overstijgt en kun je je gemakkelijker concentreren op het heilige in jezelf en in de buitenwereld. Zo wordt bidden een levenskunst. Wim Jansen schreef er een persoonlijk boekje over: ‘Bron in je Brein, bidden tot de God in wie je niet gelooft’ . De ondertitel prikkelt, het maakt nieuwsgierig. Misschien opent het een luikje…..

Op zoek naar zinvol en betekenisvol leven Zin op Zondag wil mensen, die verlangend op zoek zijn naar zinvol en betekenisvol leven, een ontmoetingsplek bieden waar zij zich bezinnend (opnieuw) kunnen oriënteren op wat voor hen het leven zin en betekenis geeft. Daarbij kunnen ook de randen van geloven (verder) worden verkend. Zinzoekers hebben gidsen nodig. Verschillende sprekers worden als gids uitgenodigd. Zij spreken op een open wijze en vanuit eigen levenservaring. De verhalen van hen kunnen dienen als wegwijzers of vensters. Zin op Zondag is van 15.00 tot 16.00 uur met na afloop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder een goed glas wijn of sap. De bijeenkomsten zijn gratis, wel wordt aan het eind een vrijwillige bijdrage gevaagd.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →