Zaterdag 3 maart Driewielfiets Ontdekdag in Vlaardingen

15-02-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Fietsen is gezond voor iedereen. Maar zeker op latere leeftijd wordt het steeds lastiger om te blijven fietsen. Een driewielfiets kan mensen met balansproblemen helpen om langer mobiel te blijven. Op zaterdag 3 maart organiseert de Fietsersbond in Vlaardingen een Driewielfiets Ontdekdag. Iedereen is welkom om gratis en vrijblijvend diverse soorten driewielfietsen uit te proberen onder begeleiding van een ervaren fietsdocent.


Gevoel van vrijheid

Volgens Cees Smit, de fietsdocent uit Vlaardingen die de Ontdekdag begeleidt, is het zonde dat mensen de fiets vaarwel zeggen voor bijvoorbeeld een scootmobiel. "Het gevoel van vrijheid dat je op de fiets krijgt, gun je iedereen die bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Met de driewielfiets kun je gewoon blijven fietsen. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd op twee wielen gefietst hebt, moet je afleren om je evenwicht te willen bewaren. Op de Ontdekdag helpen we daarbij.”

De Ontdekdag is uitermate geschikt voor mensen die al een driewielfiets overwegen of die nieuwsgierig zijn of het iets voor hen is. Er zijn diverse merken en modellen beschikbaar, met en zonder elektrische ondersteuning. Er is ook een fiets die met een ombouwmodule is omgebouwd tot driewielfiets.

De Driewielfiets Ontdekdag wordt gehouden in De Polderpoort, Watersportweg 11, in Vlaardingen, van 9.30 tot 13.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is niet verplicht maar wel verstandig: http://www.fietsersbond.nl/driewielfiets  


Van 2 naar 3

De Driewielfiets Ontdekdagen zijn onderdeel van het project Van 2 naar 3, een initiatief van de Fietsersbond, die zo de driewielfiets meer bekendheid wil geven. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis van FNO.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date