Woodstock aan de Vaart

08-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – ‘Three days of peace and music’ zullen het niet worden, maar aanstaande zondag staat er wel wat te gebeuren aan de Vaart met muziek en veel gemeenschapszin: Het kleinschalige festival “Under the Bridge”, bij het viaduct in Vlaardinger Ambacht, ter hoogte van de Emmakade/Wilhelminasingel.

Raphael de Kort, Raaf voor intimi, is één van de organisatoren die nu al voor de tweede keer het evenement opgezet heeft. ,,Nagenoeg alles is geregeld, alle bands, inkoop van eten, drinken en mensen en spullen van 1018-viering, stroom en nog veel meer. In 2015 heb ik dit wijkevenement Under the Bridge voor de eerste keer georganiseerd, op de Trekkade onder het viaduct. Een evenement voor Ambachters door Ambachters. Zeven bands speelden, licht versterkt, verschillende genres (niet hard/ geen drums, wel licht versterkt). Doel was een gezellig samenzijn van de buurten Oranjewijk, Vogelbuurt en Bloemenbuurt. Een doelstelling die ruimschoots behaald werd: zo'n 175 bewoners van Ambacht bleven het volledige programma aanwezig en op z'n top waren er circa 350 mensen. Het evenement was laagdrempelig en de bewoners namen zelf hun drank en eten mee. Ik ben tot nu toe vaak benaderd met de vraag voor een tweede editie, die op 10 september dan eindelijk gestalte krijgt’’.

Naast muziek, zes bands met musici uit Ambacht die diverse genres spelen is er aandacht voor activiteiten in het kader van het jubileumjaar 2018, 1000 jaar na de Slag bij Vlaardingen. Raphael:,, Ik doe dit onder meer met Cees Eijkelenboom voor de creatie en productie van 1018-materialen (banieren, trommels en andere props) en enkele vrijwilligers die wat kunnen vertellen en doen met bijvoorbeeld de kleding die straks in cursussen gemaakt kan worden. Er zijn in de wijk goede mensen die daarbij helpen. Ofwel, het evenement wordt opgefleurd met de 1018-materialen die nu ook op het Zomerterras te zien waren. Het is dus iets breder van opzet, maar met de ontspannen sfeer en lekkere muziek die Ambachters ook van de editie 2015 kennen’’.

Na twee dagen regen is het zondag beter weer en valt er een drupje dan kun je gewoon onder het viaduct verder genieten. Dus inwoners van Ambacht, neem zelf ook hapjes en drankjes mee en komt allen ! Om 14:00 uur begint het en ‘Woodstock aan de Vaart’ eindigt om 19:30 uur. Locatie: het viaduct in Vlaardinger Ambacht, ter hoogte van de Emmakade/Wilhelminasingel.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date