Wim van Klink exposeert in De Groene Luiken

14-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het werk van Wim van Klink valt in de categorie fijn realistisch en is tot 25 september tijdens de openingstijden van het aanloophuis De Groene Luiken te bekijken.

Wim woont in Vlaardingen en heeft in 2011 de Teken en Schilderclub “Voeks” bezocht waar oud werknemers van Shell hun creativiteit op papier en doek aan het brengen waren. Dit was voor hem de aanleiding om ook het schilderen te gaan proberen en heeft hij de keuze gemaakt om het als autodidact onder de knie te krijgen. Hij is begonnen met het uitvergroten, zowel tekenen als schilderen, van afbeeldingen die zijn interesse wekten. Dit was veelal het werk van de Groningse schilder Helmantel, die hij zeer bewondert. Na een paar jaar begon hij ervaring te krijgen in het mengen van kleuren, de lichtval op de objecten van het schilderij en te begrijpen hoe de schilder zijn composities maakt. Inmiddels is hij zover dat hijzelf de composities maakt voor een stilleven, maar schildert hij ook graag maritieme voorstellingen en portretten.

Na 2011 is hij al snel overgestapt op olieverf, waarmee hij beter de juiste kleur kan mengen . De laatste jaren schildert hij graag op paneel . Na behandeling van het oppervlak, kan hij  veel fijnere details hierop aanbrengen dan op doek.

Als de kers op de taart maakt hij vervolgens ook nog zelf de lijst. Wim wenst u veel kijkplezier bij het bezoeken van de expositie.

In de maand augustus heeft u deze kans elke middag van 13.00 - 16.00 uur. In september gaan weer de reguliere openingstijden gelden. Van zaterdag tot dinsdag van 14.00 -17.00 uur en de andere dagen van 11.15 tot 13.45 uur en van 14.15 tot 17.00 uur. Welkom!

Gerelateerd