Wim Staessens nieuwe directeur Theater Koningshof

14-12-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS - Wim Staessens (1976) wordt per 1 februari 2018 de nieuwe directeur van Theater Koningshof en vertrekt daardoor bij Kade40 in Vlaardingen. Hij volgt Marcel ’t Sas op, die na 1,5 jaar deze maand afscheid neemt als interim-directeur van Theater Koningshof.

Wim Staessens startte zijn loopbaan bij theatergezelschappen in Rotterdam. Vervolgens regisseerde hij voor een aantal landelijke festivals voorstellingen op locatie. 4,5 jaar geleden begon hij in Vlaardingen als programmamanager vrije tijd voor KADE40 en de Stadsgehoorzaal. Als verbinder heeft hij diverse kunst(educatieve) projecten opgezet, waarbij steeds met partners uit de stad en regio werd samengewerkt.

Wim Staessens: “In Maassluis zie ik veel aanknopingspunten om bestaande samenwerkingen verder uit te bouwen en nieuwe op te zetten. Ik verheug me erop om samen met het team van Theater Koningshof de plannen, die er liggen en die door Maassluis en door de gemeenteraad zijn omarmd, te realiseren en nieuwe kansen te grijpen.”

Het bestuur is blij met de benoeming van Wim Staessens en heeft er vertrouwen in dat hij Theater Koningshof op een energieke manier verder gaat uitbouwen. “Nu de basis op orde is en we, mede door de inzet en deskundigheid van Marcel ‘t Sas, stabiliteit hebben gerealiseerd, is het aan Wim Staessens om met het team en in samenwerking met andere partijen ‘het bruisend huis van Maassluis’ verder vorm te geven”.

In december neemt Marcel ’t Sas afscheid van Theater Koningshof om aan een nieuwe opdracht te beginnen voor de beleidsafdeling van de gemeente Maastricht.

Gerelateerd