Wie wordt de nieuwe knikkerkampioen ?

29-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Op vrijdag 6 mei kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar meedoen aan de lokale voorronde van het Drinkwater NK knikkeren. Vlaardingen In Beweging (VIB) en JOGG-Vlaardingen proberen hiermee in de lenteperiode het buitenspelen te promoten. Buurtsportcoach René Verbrugge vertelt: ,,Vroeger was ik zelf altijd op straat te vinden. Zo nu en dan was knikkeren weer helemaal ‘in’ en dan bracht je echt dagen achter elkaar buiten door. We proberen de kinderen achter hun scherm vandaan te krijgen en ze te laten zien hoe leuk buitenspelen is’’.

Het Drinkwater NK Knikkeren start om 13:00 uur op het Veerplein en wordt gespeeld aan de hand van een poulesysteem. De winnaar mag zich een jaar langs Vlaardings Kampioen Knikkeren noemen. Deze winnaar mag ook nog eens op zaterdag 18 juni samen met de andere beste 15 spelers naar de landelijke finale in het Dierenpark Amersfoort.

Naast het knikkeren zorgt Vlaardingen in Beweging tijdens deze dag ook voor een groot springkussen en ander sport en spelmateriaal uit de ViB-mobiel.

Het evenement wordt georganiseerd met ondersteuning van de gemeente Vlaardingen, het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en het Elise Mathilde Fonds. Het Evides Waterbedrijf zorgt voor bidons en een watertappunt tijdens het toernooi.

Inschrijven voor het Drinkwater NK Knikkeren kan via deze link  of op de dag zelf. Er kan echter maar een beperkt aantal deelnemers meedoen, dus schrijf je snel in.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date