Wie maakt de lekkerste Chili?

20-07-2022 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zet zondag 4 september alvast even in je agenda, zeker als je van Chili con carne houdt. Op die dag is namelijk van 15.00 tot 19.00 uur het het Chiliconcarneval op het Stadsstrand in Vlaardingen. Het is de derde editie van deze benefiet kookwedstrijd waarin professionele en amateurkoks strijden voor de hoofdprijs, het gouden wisselbord.

Bezoekers kunnen voor vijftien euro een ticket kopen en daarmee op hun favoriete chili stemmen. De opbrengst gaat naar het campagneteam Huntington. Het campagneteam zamelt geld is voor onderzoek naar een medicijn voor de ziekte van Huntington. De ziekte van Huntington is een erfelijke ziekte die zich vaak rond het veertigste jaar openbaart met symptomen die lijken op een combinatie van ALS, Parkinson en Alzheimer, helaas is deze ziekte nog niet te genezen.  Op dit moment lopen er een paar hele hoopvolle onderzoekslijnen die mogelijk een medicijn voortbrengen voor deze mensonterende ziekte.  Daar is uiteraard geld voor nodig, veel geld!

Kortom: lekker eten gecombineerd met een actie voor een goed doel, redenen genoeg om zondag 4 september naar het Stadsstrand te gaan. Meer informatie vind je op Chiliconcarneval.nu. Daar vind je ook informatie over hoe je als (amateur)kok mee kunt doen aan de wedstrijd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date