Wethouder Oosterom opent expositie in de Duig

06-07-2014 Uit Redactie

VLAARDINGEN - ,,Ik ben ervan overtuigd dat de kunst- en cultuursector hier sterker uit komt’’. Wethouder Cees Oosterom opende zaterdag met onder meer deze woorden een nieuwe tentoonstelling in Galerie De Duig. Hij sprak erbij over de komende bezuinigingen in de culturele sector maar haalde ook het ondernemerschap aan zoals dat in de galerie wordt uitgeoefend. Oosterom refereerde in zijn korte speech ook aan zijn voorganger Jan Robberegt: ,,Jan Robberegt droeg kunst en cultuur mee in zijn hart. Dat doe ik ook, maar wel op een andere, eigen manier’’. Hoe het culturele landschap er over enige tijd uit zal zijn is nog even afwachten, maar in De Duig vieren ze met een serie exposities dit jaar in ieder geval het dertigjarige bestaan.

Aan de Landstraat 29 in Vlaardingen wordt ditmaal een overzichtstentoonstelling getoond van het werk gemaakt door cursisten in het afgelopen seizoen. In het kader van 30 jaar teken- en schilderlessen, worden deze keer ruim 80 werkstukken tentoongesteld. De afgelopen decennia zijn er duizenden mensen geweest die de cursussen in de galerie hebben gevolgd. Dat vele cursisten inmiddels zelf in diverse galeries exposeren is niet verrassend. Ook gebeurt het steeds vaker dat cursisten van De Duig doorstromen naar de academie, maar desondanks de lessen in de galerie blijven volgen. Het niveau ligt hoog en mag zeker gezien worden, zo ook op deze expositie. Er wordt  werk getoond van zowel beginners als gevorderden in olieverf, aquarel, grafiet en kleurpotlood.

In 1984 startten Dick Kats en Aad Hofman de cursussen. Dat dit direct een groot succes werd is wel gebleken. Nog steeds -na 30 jaar- zijn ieder seizoen de cursussen vol en komen er cursisten van heinde en verre om de lessen te volgen. Aad Hofman stopte 15 jaar geleden met lesgeven en Robert Daalmeijer nam de lessen van hem over. Dit jaar geeft hij dus alweer 15 jaar les in De Duig. Dick Kats gaf het afgelopen seizoen 30 jaar les en zal met ingang van september het lesgeven voor gezien houden. Hij zal net als Aad Hofman blijven werken aan eigen werk, op de eerste etage in de galerie.

Deze expositie loopt van 5 tot en met 20 juli 2014 en is elke zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date