Wat gebeurt er allemaal in molen Aeolus?

25-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het is iedereen opgevallen. Er wordt hard gewerkt aan molen Aeolus. Nieuwsgierig? Kom zaterdag 26 augustus een kijkje nemen.

Afgelopen weken is er hard gewerkt in molen Aeolus. Met een grote hoogwerker zijn de wieken geschilderd en is de kap gedraaid voor het schilderen van de staart en de schoren. In het gemeentearchief zijn de originele kleuren van de 'baard' opgespoord. Hoewel de baard het topje van de molen is, zijn de kleuren weer goed te zien.  

Tijdens de herstelwerkzaamheden zijn er helaas meerdere gebreken ontdekt die eerst nader onderzocht moeten worden voordat Molen Aeolus haar wieken weer kan laten draaien. Zo is onder andere geconstateerd dat de as van het wiekenkruis op het bord aanloopt omdat de as iets te veel naar voren hangt en gelicht moet worden, een heel nauwkeurige en lastige klus.

Wil je een kijkje komen nemen om te kijken hoe molen Aeolus er bij staat en wat er allemaal nog moet gebeuren? Breng dan op zaterdag 26 augustus een bezoek aan molen Aeolus en de molengidsen vertellen er alles over.

De molen is te bezoeken van 10.00 tot 15.00uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date