Wannebiezz zetten Stadsgehoorzaal op zijn kop

16-10-2018 Uit Redactie

foto: RiesRichFotografie

VLAARDINGEN - Voor het zevende jaar op rij zetten de Wannebiezz de Stadsgehoorzaal op zijn kop met hun theaterfeest. Een beproefd recept zou men denken. Maar de mannen van het muzikale trio – bestaande uit Arie van Ballegooie, Gilles de la Tourniquette en Rocco di Cabrio – weten er elk jaar een geheel eigen twist aan te geven. Dit jaar: Ol de wee op zee. Zaterdag 13 oktober was het zover…

Om 20.00 uur werden de trossen losgegooid voor een onstuimige tocht over de woelige baren, om pas ver na middernacht weer in rustiger vaarwater terecht te komen. En alle ingrediënten waren aan boord: de Wannebiezz zelf in diverse al dan niet nautische uitdossingen, ome Cor als machinist en natuurlijk de vaste waarden DJ Frits en Sjaan Valkhoff. Gastoptredens waren er van Jelle B en Arjan Koenen, die ook in de pauze en tijdens de afterparty het publiek vermaakten in de bovenfoyer.

En zo werd het een gevarieerde avond, waar Rotterdamse zeemansliederen werden afgewisseld met de bekende Wannebiezz-krakers en enkele gouwe ouwe meezingers. Een spelletje met het publiek ontbrak niet en zelfs de polonaise werd een enkele maal ingezet. Gelukkig bleef de aanwezigheid van een Spaanse verstekeling aan boord verder onopgemerkt, dus dat specifieke kinderfeest zal in Vlaardingen niet in het geding komen.

Eerder deze dag verzorgden de Wannebiezz en hun muzikale vrienden nog het Zonneschijn Festijn. Wederom een waar meezingspektakel voor gasten met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dankzij sponsoren uit het regionale bedrijfsleven, de diverse instanties en de vele vrijwilligers werd het Zonneschijn Festijn een feest voor iedereen.

Kortom: de gasten van de volledig uitverkochte Stads kregen in ieder geval waar voor hun geld: een hele avond onder de pannen met muziek, zang, Rotterdamse humor en gezelligheid. Daarbij kreeg iedere bezoeker de Glossip mee, het eigen tijdschrift van de Wannebiezz. Het werd een cruise om voorlopig niet te vergeten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date