Categorieën

Service

Waardoor word ik geïnspireerd ?

Waardoor word ik geïnspireerd ?
Uit

Waardoor word ik geïnspireerd ?

  • Advertorial
  • 12-09-2017
  • Uit
Waardoor word ik geïnspireerd ?
VLAARDINGEN - De Windwijzer start na de zomer in de serie ‘Zin op Zondag’ met een ontmoeting met leden van de Eritrese koptische kerk op zondag 17 september. Eerst eten we met elkaar om 13.00 uur, daarna gaan we met elkaar in gesprek van 14.00 – 15.00 uur. Leidend is de vraag ‘waardoor word ik geïnspireerd en gevoed?’

De Eritrese koptische kerk houdt iedere zondag haar kerkdienst in De Windwijzer. In Feestelijke witte kleding kun je de leden van de kerk op zondag over de Schiedamseweg zien lopen. Hoogtijd om elkaar te ontmoeten. Dat doen we door eerst met elkaar te eten en daarna ‘aan de bron’ in gesprek te raken over wezenlijke thema’s in het (geloofs)leven. Waardoor word ik geïnspireerd en gevoed in het leven zelf?

Door met elkaar in gesprek te gaan zetten we de verbeeldingskracht in om de wereld vanuit een ander perspectief te zien. Het programma sluit aan bij het thema van de vredesweek ‘De kracht van verbeelding’.

Het oude bijbelse verhaal van de ontmoeting tussen de Samaritaanse vrouw met Jezus aan de bron vertelt ons dat in die tijd deze ontmoeting geen vanzelfsprekende ontmoeting was en toch kwamen Jezus en de Samaritaanse vrouw in gesprek met elkaar. Zij leerden elkaar beter begrijpen en te waarderen. Zo hopen ook wij in de ontmoeting elkaar beter te verstaan.

‘Zin op Zondag’ is bedoeld voor mensen die verlangend en op zoek zijn naar zin in hun bestaan. Vanouds is de zondag de dag waarop daarbij stil gestaan wordt. ‘Zin op Zondag’ wil naast de gebruikelijke zondagse eredienst een mogelijkheid bieden voor bezinning aan een ieder die wil bezinnen.
De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95 te Vlaardingen.

Mensen die aan de maaltijd willen deelnemen: graag van te voren een mailtje sturen naar [email protected]  In dit mailtje graag aangeven met hoeveel personen u komt.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →