Waan je in de Middeleeuwen bij De Brief voor de Koning

19-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Herken je dat gevoel dat je een boek aan het lezen bent en het lijkt alsof je er zelf onderdeel van bent? In de avontuurlijke jeugdvoorstelling De Brief voor de Koning, te zien op zondagmiddag 23 december, gebeurt dit bij Youri. Wanneer hij door zijn moeder gedwongen wordt om naar de bibliotheek te gaan, belandt hij onverwacht middenin het beroemde jeugdboek van Tonke Dragt. Wat volgt is een spannend avontuur in een toverachtige musical. Hét perfecte begin van de Kerstvakantie! 

In onze moderne wereld zijn we van alle gemakken voorzien. Hoe zou het zijn als je ineens in een wereld vol ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars terecht komt? Dit is precies wat Youri overkomt. Tijden het lezen van het boek De Brief voor de Koning wordt hij onverwacht onderdeel van het verhaal over Tiuri, de jonge schildknaap die op het punt staat tot ridder geslagen te worden. Het enige wat Tiuri nog moet doen is 24 uur in een kapel waken, zonder zich door iemand te laten storen. Maar, wanneer er een oude man aanklopt en om hulp roept kan hij het niet laten toch open te doen. Dit is het begin van een spannende reis naar het land Unauwen, om daar een belangrijke brief bij de koning te bezorgen. Wat zou er allemaal gebeuren? En wat heeft Youri er allemaal mee te maken? Ga mee op avontuur! 

Niet alleen de voorstelling zelf is bijzonder, er zijn ook bijzondere acties rondom de voorstelling! Zo is er de mogelijkheid voor kinderen van 7 tot 17 jaar om tijdens de voorstelling mee te zingen in het lied ‘De Regenboogrivier’, opgeven kan HIER! Ook is er na afloop van de voorstelling een Meet & Greet met de cast én kun je je eigen Brief voor de Koning meenemen die daadwerkelijk opgestuurd zal worden naar Koning Willem-Alexander! En tot slot kun je 2 vrijkaarten winnen door het inkleuren van de speciale Brief voor de Koning kleurplaat! Alle informatie rondom deze bijzondere acties staan op de ‘Brief voor de Koning’ pagina op de website van de Stadsgehoorzaal.

Zondag 23 december 2018 – 16.00 uur (deuren open 15.00 uur), Toegangsprijs: €19,00 & €17,50 (kinderen t/m 12 jaar).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date