Categorieën

Service

Voorlezen is een feest!

Voorlezen is een feest!
Uit

Voorlezen is een feest!

  • Redactie
  • 21-01-2019
  • Uit
Voorlezen is een feest!
VLAARDINGEN - Tijdens de Nationale Voorleesdagen (23 januari-2 februari) staat het Prentenboek van het jaar 2019 centraal: 'Een huis voor Harry' van Leo Timmers. Doel van de campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zélf nog niet kunnen lezen. Lid worden is voor kinderen gratis. Er staat dus niks in de weg om kinderen voor te lezen! Tijdens de campagne krijgen de kinderen die door hun ouders/opvoeders ingeschreven worden het toepasselijke ‘Harry’ vingerpoppetje.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen kost een standaardabonnement voor volwassenen € 28,00 in plaats van Є 38,00. En een Standaard Plus kost € 34,00 in plaats van € 44,00. 

Nieuw: Spelenderwijs leren programmeren door kleuters
Botje Bij en Botje Botley gaan ook op zoek: Na het voorlezen uit het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ maken kinderen kennis met Botje Bij & Botje Botley. Ze willen ook graag op zoek naar Harry, Vera en de anderen dieren. Door te programmeren sturen kinderen Botje Bij en Botje Botley door het avontuur! Toegang is gratis maar wel graag aanmelden. 

Waar en wanneer
* Vrijdagmiddag 1 februari van 16.00-17.15 uur. Centrale bibliotheek, Waalstraat 100
* Vrijdagmiddag 8 februari van 16.00-17.15 Bibliotheek Holy, Koninginnelaan 773.

Aanmelden
* bij de klantenservice in de bibliotheek
* via e-mail: [email protected]
* telefonisch: 010-4343222 

Waarom is voorlezen zo belangrijk?
Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind, het prikkelt de fantasie en het versterkt de band tussen ouder en kind. Uit diverse internationale onderzoeken blijkt dat voorlezen de woordenschat van kleine luisteraars vergroot. Kinderen die zelf voorgelezen worden zijn later geoefende lezers. Al met al is voorlezen erg belangrijk!

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →