Categorieën

Service

Vlaming en Gelderse winnen Vlaardingse schrijfwedstrijd

Vlaming en Gelderse winnen Vlaardingse schrijfwedstrijd
Uit

Vlaming en Gelderse winnen Vlaardingse schrijfwedstrijd

  • Redactie
  • 15-10-2019
  • Uit
Vlaming en Gelderse winnen Vlaardingse schrijfwedstrijd
VLAARDINGEN - Nicolas Leenaerts (Scherpenheuvel, België) en Gea van Beuningen (Beneden-Leeuwen) hebben de eerste editie van schrijfwedstrijd Schrijfdorst gewonnen. Ze werden gefeliciteerd door burgemeester van Vlaardingen Annemiek Jetten. De prijsuitreiking was onderdeel van Festival Schrijfdorst, georganiseerd door KADE40 en De Schrijfschool. Burgemeester Jetten: ,,Volgend jaar weer Festival Schrijfdorst!'' 

De schrijfwedstrijd van het nieuwe Vlaardingse Festival Schrijfdorst had als thema Water & Dorst en dat sprak menig schrijver aan. Zo telde de wedstrijd 127 inzendingen, uit eigen regio, maar ook ver daarbuiten. Juryleden burgemeester Annemiek Jetten, schrijver Ernest van der Kwast, coördinator Educatie Bibliotheek Vlaardingen Jolanda Verbraak en hoofddocent bij De Schrijfschool in Rotterdam Manou van de Zande selecteerden de beste zeven verhalen en gedichten. Nicolas Leenaerts won in de categorie Poëzie en Gea van Beuningen in de categorie Proza. Deze zeven beste inzendingen staan in de speciale festivalbundel ‘Schrijfdorst, zeven keer de beste’, voor € 2,50 te koop bij KADE40 De Winkel, Westhavenkade 40. 

Festival Schrijfdorst
Burgemeester Jetten loofde Festival Schrijfdorst, en benadrukte dat schrijven en lezen niet vanzelfsprekend is: er zijn in Vlaardingen ongeveer 15.000 laaggeletterden. Onderdeel van Festival Schrijfdorst was dan ook het Schrijfcafé en een workshop Schrijven voor Laaggeletterden van Bibliotheek Vlaardingen. Verder konden de ruim 60 bezoekers van het festival deelnemen aan schrijfworkshops door de Rotterdamse schrijvers Carrie, Bianca Boer en Myrte Leffring, workshops Dichten in Gebaren en Voorlezen voor Publiek, schrijf-EHBO en het voorleesfeest en borrel.

Creatief Schrijven in KADE40 En voor iedereen die de smaak te pakken heeft gekregen: op vrijdagmiddag 1 november start de introductiecursus Creatief Schrijven. Vijf lessen voor iedereen die schrijven fijn vind en het vaker en beter wil doen. Kijk op kade40.nl.

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →