Vlaardingse zeekadetten op Jeugdjournaal

15-07-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Het zomerkamp van de zeekadetten begon, ondanks alle eerdere tegenslag, toch nog vandaag. De zeekadetten kunnen dit jaar niet met hun eigen schip, de Assam II, op kamp. De Assam ligt nog steeds afgemeerd in Delft. Door een storing aan de Giessenbrug over de A20 van 3 mei is het scheepvaart verkeer voor schepen hoger dan 5,40 meter nog steeds gestremd. Volgens Rijkswaterstaat duurt het nog tot eind oktober totdat alles gerepareerd is.

De Vlaardingse zeekadetten stapten vroeg in de ochtend op aan boord van de Zeefakkel, het schip van Zeekadetkorps Hellevoetsluis. De Zeefakkel meerde hiervoor af in de Buitenhaven op donderdagavond en vertrok vanochtend om 09.30 vanuit Vlaardingen. De bestemming is het Braassemermeer en de Kagerplassen. Hier voegt ook het schip van Zeekadetkorps Den Haag zich bij de groep. Aan boord van de Zeefakkel zijn naast de zeekadetten uit Hellevoetsluis ook zeekadetten uit Leuven België te gast. Gedurende het zomerkamp worden activiteiten georganiseerd vanaf de schepen. De kadetten zullen onder andere een twee-daagse trektocht ondernemen.

 

Jeugdjournaal


Op zaterdag 23 juli komt het jeugdjournaal opnames maken van de zeekadetten en hun activiteiten. De uitzending is dan aan het einde van de dag om 18.45 uur op NPO3.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date