Vlaardingse rapper lanceert Gospelalbum

04-12-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Rechtstaat heeft afgelopen week haar debuutalbum ‘Zorg Dat Je Rechtstaat’ uitgebracht. Met het album wil het rapduo, bestaande uit Vlaardinger Michaël Gabriël (24) en Chesron Sminia (23), christenen aan het denken zetten: “We pleiten voor meer echtheid binnen de kerk. Dat wij, als christenen, durven te laten zien dat wij ook gewoon mensen zijn. Wij zijn niet beter dan andersgelovigen. Uiteindelijk draait het allemaal om genade”.

Het energieke rap-album bestaat uit zeventien nummers, waaronder de singles ‘Ik Schaam Me Niet’, ‘Goudkoorts’ en ‘Wasmachine’. Rapbeats worden afgewisseld met vrolijke popsongs, waarmee het duo jongeren op een eigentijdse wijze wil bereiken. “Het toffe aan rapmuziek is dat je er veel in kwijt kunt”, zegt Chesron.

Op het album horen luisteraars kerkkritische teksten, overgoten met een gezonde dosis humor. De Rechtstaat schuwt het niet om de vinger op de zere plek te leggen. "Maar dat gebeurt altijd in een context van waardering en respect", aldus Michaël. Zo roept het duo op om “gewoon lekker jezelf te zijn”, in het nummer ‘Botoxchristen’: "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de meest perfecte christen van het land?"

Met hun nieuwe muziek doet De Rechtstaat de komende maanden een uitgebreide tour door Nederland. Het album is te beluisteren via YouTube, Spotify en fysiek verkrijgbaar in alle christelijke boekwinkels.

Spotifylink: https://tinyurl.com/rszdjrs  
YouTubelink: https://tinyurl.com/zdjrsalbum