Categorieën

Service

Vlaardingse Nieuwe !

Vlaardingse Nieuwe !
Uit

Vlaardingse Nieuwe !

  • Redactie
  • 24-02-2016
  • Uit
Vlaardingse Nieuwe !

VLAARDINGEN - Vlaardingse Nieuwe is de titel van het jeugdprogramma waarmee het (vierdaagse) VL.Loggerfestival dit jaar op woensdagmiddag 22 juni van start gaat. Volop kunst en cultuur voor de nieuwe generatie, van 14.00-18.00 uur op Westhavenplaats en in het Museum Vlaardingen.

The Voice Kids, Idols, X-factor, Holland’s got talent… talentenjachten zijn en blijven populair. Hou je van zingen en sta je graag op een podium, dan is dit het allerleukste feestje om je aan te melden! Als je jezelf muzikaal begeleidt, neem je je instrument natuurlijk mee. Je kunt op de aanwezige professionele productiemensen vertrouwen dat alles goed geregeld wordt. Op woensdagmiddag 22 juni 2016 kun je je kunstje aan een groot publiek laten zien vanaf het hoofdpodium dat 4 dagen lang tijdens het Vlaardings Loggerfestival op Westhavenplaats staat. Kids van 6 tot 18 jaar kunnen zich hiervoor aanmelden via [email protected] . De Vlaardingse zangeres Marscha Hollenberg is de artistieke leider.

De presentatie van de talentenjacht is in handen van de 3 Vlaardingse zangeressen Sandy Struijs, Marscha & Barbara (BEM) én uiteraard ontbreekt een professionele jury niet. Er zijn drie prijzen te winnen, maar voor iedereen is er een aandenken. Bij de prijsuitreiking staan alle talenten op het podium en sluiten we stijlvol af met een glas kinderchampagne!

De winnaar van de eerste Vlaardingse ‘Nieuwe’ krijgt een Selfie video geluidsopname én een fotoshoot (inclusief kapper en visagie)! De tweede prijs is een geluidsopname én een optreden op zaterdag 25 juni op hetzelfde hoofdpodium en de derde prijs is een geluidsopname! De geluidsopnames zijn van een liedje naar keuze en opgenomen in een professionele studio. De prijzen worden beschikbaar gesteld door JVD Video & Recording en fotografe Sandy Struijs.

 

Maar er is meer….

Sta je minder graag in de volle aandacht dan wil de organisatie natuurlijk ook dat je er bij bent. Op dezelfde locatie kun je geschminkt worden, is er een springkussen en kun je lekker ijs, vis, poffertjes of wat te drinken kopen. Ook is er een kleine ‘kids markt’ met kleding, speelgoed, boeken, snoep, enzovoorts… Voor elke hobby is er wel een club in Vlaardingen. Enkele verenigingen zullen je laten zien waarom ze zo leuk, gezellig en interessant zijn. Ben je nieuwsgierig en wil je alles weten over reptielen dan kun je kijken en leren bij de presentatie van Exotus Serpenti. Zij vertellen je graag over de meegebrachte reptielen, maar je kunt ze ook vasthouden en er mee op de foto! 

Voor de sportieve waaghalzen is er een klimwand verzorgd door de scoutinggroep Willem de Zwijger. Het jeugdprogramma wordt op Westhavenplaats afgesloten met een silent disco van 17.00-18.00! 


Nieuwgierige kids gaan naar het Museum Vlaardingen

Musea willen heel graag jonge bezoekers. Jong geleerd, oud gedaan lijken ze te denken en daarin hebben ze gelijk. Binnen het museum Vlaardingen is een leuk en leerzaam programma.

Vanaf 13.00 uur is er binnen in het museum een extra programma voor de kleuters, met o.a. voorlezen en workshops. De organisatoren van de Vlaardingse Boekenbende worden uitgenodigd om een presentatie te houden. De Vlaardingse Boekenbende is een club (gestart in januari 2016) voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 die het leuk vinden om te lezen en bezig te zijn met (creatieve) activiteiten rondom boeken, zoals het organiseren van een schrijversmiddag. Aanmelden kan meteen en is gratis. De bijeenkomsten van de Vlaardingse Boekenbende vinden plaats in de Centrale Bibliotheek in de Waalstraat. Lezen is een solo-activiteit, maar als kinderen hun leesbeleving kunnen delen met anderen, worden ze gemotiveerd om meer en andere boeken te lezen. Het praten over boeken is niet alleen gezellig, maar heeft goede effecten op de taalontwikkeling van kinderen. 

Contact voor informatie, deelname of sponsoring:

Annique Camphens

Project Manager

Email: [email protected] of [email protected]

telefoon: 06 – 41 50 73 18