Vlaardingse horecazaken luiden de noodklok

10-12-2020 Uit Redactie

fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - De Vlaardingse horecazaken laten van zich horen met een gezamenlijke actie waarin zij aangeven dat het water hen inmiddels aan de lippen staat. 'Zonder aanvullende steun waarschijnlijk binnenkort te huur' staat er op de plakkaten op de Vlaardingse zaken te lezen. De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren in de coronacrisis en het einde van de ellende lijkt nog lang niet in zicht.

Regelmatig luiden horeca-ondernemers de noodklok. Eerder deed dat al een caféhoudster in Schiedam en ook Herman Hell (De Hofnar) liet al van zich horen. De sector schreeuwt om extra steun nu zij ook tijdens de feestdagen niet open kunnen. De vele ondernemers teren in op hun reserves en die zijn allesbehalve oneindig.

Ondertussen circuleren de berichten over een geheime kabinetsnotitie die zou stellen dat het voor het aantal besmettingen zelfs beter zou zijn als de horeca weer open ging. In Vlaardingen waarschuwt de burgemeester in de tussentijd voor het risico van criminaliteit. Als de overheid de horeca-ondernemers niet voldoende helpt, is de kans groot dat sommigen van hen 'noodgedwongen' ingaan op schimmige voorstellen van duistere figuren met veel te veel geld.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date