Vlaardingse erfgoedorganisaties zoeken vrijwilligers

05-02-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Mooie historische panden, gezellige parken, leuke musea, prachtige anekdotes en verhalen, bijzondere collecties. Vlaardingen bruist van erfgoed! Wilt u helpen om dit bijzondere erfgoed te bewaren én er iets leuks mee doen? Kom dan zaterdag 11 februari tussen 12.00 en 15.00 uur naar de Wervings- en Infodag voor Vrijwilligers in het museumpaviljoen De Joon.

Om het Vlaardingse erfgoed te onderhouden en er echt iets mee te doen, zijn er veel helpende handen nodig. Verschillende organisaties in Vlaardingen zetten zich hiervoor in en zoeken enthousiaste vrijwilligers om hen daarbij te helpen. Ontvangt u graag mensen, bent u een handige Harry, een rasechte verteller, een social media adept of een creatief genie? Dan is vrijwilligerswerk in het erfgoedveld misschien iets voor u!

Zaterdag 11 februari ontdekt u tussen 12.00 en 15.00 uur in De Joon aan de Westhavenkade welke vrijwilligersvacatures de Vlaardingse erfgoedorganisaties hebben. Het Archeologisch en Bouwhistorisch depot, de archeologische werkgroep Helinium, het Educatief Archeologisch Erf Broekpolder, Museum Vlaardingen, ServiceTeam Vlaardingen (stadswandelingen, Ken-uw-Stad), Stichting Erfgoed Vlaardingen / Open Monumentendag, Stichting Exploitatie Molen Aeolus, Stichting Zeillogger Balder en Vrienden Museum Vlaardingen vertellen daar wat ze doen en hoe u zich kunt inzetten.

Bij vrijwilligerswerk zet u een beetje van uw vrije tijd in om samen met anderen boeiende en zinvolle werkzaamheden tot een goed eind te brengen. U beslist zelf hoeveel tijd u beschikbaar bent en wanneer u beschikbaar bent. Dat kan een paar uur per maand zijn tot één of meer dagen per week. De organisaties die u helpt, stellen uw inzet erg op prijs. Loop dus even binnen op de Wervings- en Infodag Vrijwilligers en kijk of er iets van uw gading is.

Kunt u niet op 11 februari? Neem dan contact op met de organisatie waarin u geïnteresseerd bent en maak een afspraak. Meer informatie vindt u op de website www.geschiedenisvanvlaardingen.nl , of u kunt contact opnemen met Arie Ouwendijk van het Platform Erfgoed Vlaardingen, op het telefoonnummer 06-55 532 655.

Gerelateerd