Vlaardings Woordenboek gepresenteerd!

22-11-2018 Uit Redactie

De heren Leen en Cor van Bree ontvangen de eerste exemplaren van het Vlaardings Woordenboek van de voorzitter van de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen, mevrouw Marja Tiemens-Idzingha.

VLAARDINGEN - De Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen bestaat 30 jaar. Ter gelegenheid hiervan is het Vlaardings Woordenboek samengesteld. De eerste exemplaren werden op woensdag 21 november overhandigd aan de heren Van Bree: Leen van Bree, één van de oprichters van de vereniging, en Prof. dr. Cor van Bree, emeritus hoogleraar Nederlandse Taal- en Letterkunde en Vlaardinger van geboorte. Het boek is samengesteld door drs. Stephan de Vos, die hiervoor vele Vlaardingers interviewde. Het boek is een verjaardagscadeau voor alle leden van de vereniging. Ook is het boek te koop in de boekhandel en de museumwinkel voor € 25,00. 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in een vol museum spraken o.a. Léanne Selles, directeur van Museum Vlaardingen, en Yvonne Batenburg, voorzitter van de Raad van Toezicht, vol lof over de jarenlange toewijding van de Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen. Stephan de Vos vertelde over zijn liefde voor Zuid-Hollandse streektalen. Professor Van Bree benadrukte dat het belangrijk is dat een dialect als het Vlaardings is geboekstaafd: 'Sporen van dit dialect zijn nog dagelijks te horen in Vlaardingen'. Tot slot kregen aanwezigen een hapje en een drankje aangeboden. Het bleef nog lang gezellig...Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date