Vlaardings tekenfenomeen heeft Einsteinbrein

07-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Hersenexperts hebben opzienbarende bovenmenselijke hersenactiviteiten gevonden in de hersenen van simultaan tekenfenomeen Rajacenna. In het wetenschappelijke Duitse tv-programma Galileo heeft tekenwonder Rajacenna onlangs een EEG-hersenscan ondergaan terwijl zij simultaan aan het tekenen was. Neurotherapeut en grootste EEG Biofeedback Expert ter wereld Bill Scott (bekend van CBS’s The Doctors en Discovery Science) in samenwerking met Nederlands EEG-specialist Peter de Groot, laten opzienbarende bevindingen zien.

Gesteld kan worden dat Rajacenna’s hersenen een zogenoemd ‘Einstein-hersensignatuur’ bezitten; een ongebruikelijke mix van symmetrische en asymmetrische kenmerken die ook aangetroffen is in Einstein’s meesterlijke brein. ,,Dit is uitermate uitzonderlijk, want er bestaan vrijwel geen mensen op de wereld met een Einsteinbrein'', aldus Bill Scott.

Beide hersenhelften van Rajacenna zijn extreem verbonden en communiceren op superniveau. De extreme hersenactiviteit en -connectiviteit zorgt ervoor dat Rajacenna op een uitzonderlijk hoog niveau gelijktijdig met zowel linker- als rechterhand kan presteren en met haar brein zeer gecompliceerde berekeningen maakt om perfect te tekenen wat ze ziet. De ogen van Rajacenna werden in het verleden al vaak vergeleken met die van een fotocamera.

Rajacenna's hersenen produceren ook een zeer ongebruikelijke vorm van epilepsiesymptomen. Deze vorm van ‘trance’ leidt niet tot een daadwerkelijke spasme, maar zorgt ervoor dat haar uitvoerende controlecentrum wordt afgesloten. Er ontstaat een ononderbroken creativiteitsflow terwijl de rest van haar brein in een soort slaaptoestand verkeert en geen enkele prikkel meer van buitenaf lijkt te ontvangen.


Afgezien van voorgaande wonderbaarlijke hersenactiviteiten, heeft Rajacenna’s EEG nog een spectaculaire bijkomstigheid prijsgegeven. Het ogenschijnlijk passieve tekenwonder is blijkbaar in staat om 66 olympische- en topatleten te overtreffen met een sensationele hoge hersenprestatiepiek. Het hoogste record ooit gemeten was in bezit van een beroemde Amerikaanse honkballer. Tekenfenomeen Rajacenna heeft dit record ruimschoots overschreden.

De gemiddelde hersenprestatiepiek is voor de linkerhersenhelft 0,31 en rechts 0,43. Bij een groep van 66 topatleten waaronder olympische sporters is dit 0,49 en 0,51. De record-hersenprestatiepiek ooit was 0,61; gemeten bij de eerder genoemde tophonkbalspeler uit de VS. In Rajacenna‘s hersenen werden gemiddelden van links 0,52 en rechts 0,67 gemeten, met een absolute recordpiek van 0,72. Volgens Bill Scott geven deze cijfers aan dat Rajacenna, door haar extreme berekeningscapaciteit, in staat zou moeten kunnen zijn om slechts na een drietal uren oefenen hole-in-ones zal kunnen scoren op de golfbaangreens.

Buitengewoon mens

Rajacenna is een 'buitengewoon menselijk wezen; ze heeft een zeer uitzonderlijk brein', is de conclusie van Bill Scott en meerdere hersendeskundigen. ,,Ik heb dit nog nooit eerder bij iemand gezien'', was zijn verbaasde en tegelijkertijd opgetogen reactie.  Van 7,5 miljard mensen op aarde, zijn er maar een handvol mensen die geniaal kunnen worden genoemd met een afwijkend ‘wired’ brein. Rajacenna is er daar één van. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date