Vlaardings glorie tijdens Nationale molendag

09-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Tijdens de Nationale molendag op zaterdag 11 mei is er veel te beleven in molen Aeolus. De dag krijgt een feestelijk tintje door de officiële ingebruikneming van het windkoppel door wethouder Bart de Leede.

Nationale Molendag 2019 wordt een feest! Bezoekers kunnen genieten van overheerlijke van molenmeel gemaakte pannenkoeken. Kinderen kunnen zelf graan malen met een miniatuur molenstenen en het gemalen meel zeven om er bloem van te maken. Ook mogen kunnen kinderen zelf een molen knutselen en kunnen ze op de foto als een echte molenaar of de molenaar helpen met allerlei kleine werkzaamheden, zoals het op de wind zetten of het opzeilen van de molen.

De dag zal een extra feestelijk tintje krijgen door de officiële ingebruikname van een van de windkoppels door wethouder Bart de Leede (wethouder Cultuur en Erfgoed). Het windkoppel is een essentieel onderdeel van de molen om graan te kunnen malen op de wind. Het windkoppel is onlangs door korenmolenaars in opleiding (waaronder onze eigen vrijwillige molenaar) weer maalvaardig gemaakt is. Gedurende de dag is zijn er demonstraties malen en is er een doorlopende voorstelling te zien over de restauratie van het windkoppel. De molengidsen verzorgen rondleidingen en vertellen alles over de molen. Deze dag wordt feestelijk opgeluisterd door het gepassioneerde mannenkwartet Natural Blend. De molen is geopend van 10.00 tot 15.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date