Vlaardingen toont politiek door theater  

01-05-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Er staat Vlaardingen iets bijzonders te wachten! Op donderdagavond 31 mei 2018 om 20.00 uur vormt de Raadzaal van het Vlaardingse Stadhuis het podium voor de theatervoorstelling ‘Niemand wacht op je’ van het professionele gezelschap MATZER theaterproducties. Met veel enthousiasme slaan de gemeente Vlaardingen en de Stadsgehoorzaal de handen ineen om zowel de politiek, als theater naar de inwoners van Vlaardingen te brengen. Het Stadhuis als huis van de stad, de Stadsgehoorzaal als podium van de stad. En hoe kan dit nu beter, spannender én vernieuwender dan door (politiek) theater een plek ín het Stadhuis te geven. 

In de huidige tijd heeft de mens steeds meer zicht hebben op hoe het er in de wereld aan toegaat. In de media komen aan de lopende band nieuwsberichten en opinies voorbij over brandende kwesties. De één roept nog harder dan de ander en luisteren lijkt moeilijker dan ooit. Over één ding is iedereen het eens: er is verandering nodig. Maar waar beginnen we? Hoe zet je jouw mening om in daden? En bij wie ligt de verantwoordelijkheid eigenlijk; bij de burger of bij de politiek? 

Met de voorstelling ‘Niemand wacht op je’ in de Vlaardingse Raadzaal worden een aantal onderwerpen aangesneden waar zowel de gemeente Vlaardingen, als de Stadsgehoorzaal veel waarde aan hecht: inwoners van Vlaardingen betrekken, deelgenoot maken, interesseren, een luisterend oor bieden en inspelen op behoeften. Actrice José Kuijpers kruipt in de huid van drie verschillende vrouwen. Vrouwen die niet langer (af)wachten, maar dóen. Op zoek naar nieuwe (politieke) inspiratie. En die ligt soms dichterbij dan je denkt.

Stadskas


De voorstelling ‘Niemand wacht op je’ is gratis toegankelijk, maar een toegangskaart is noodzakelijk. Je kunt HIER reserveren. Op de avond zelf kunnen bezoekers op vrijwillige basis een donatie doen in de Stadskas. De Stadskas is een initiatief van de Stadsgehoorzaal, waar nieuwe culturele projecten mee ontwikkeld kunnen worden. De kas wordt gevuld door fondsen, sponsors, artiesten, bezoekers van het theater en diverse bedrijven en met de donaties kan precies worden gedaan waar de kas voor is bedoeld: goed luisteren naar culturele dromen en initiatieven in de stad en die helpen waar te maken!

Donderdag 31 mei, locatie Stadhuis, Markt 11, Vlaardingen, aanvang 20.00 uur (inloop 19.00 uur).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date