Vlaardingen Proeft!

17-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zondag 1 oktober 2017 vindt de tweede editie van Vlaardingen Proeft! plaats, zo kondigt de organisatie achter het evenement op haar Facebookpagina  aan.

Op de Westhavenplaats zuid, via de Brede Havenstraat naar de Markt, is ruimte voor Vlaardingse horecabedrijven zich te profileren. Vlaardingen Proeft! is een gezellige middag uit voor de liefhebbers van lekker eten en drinken. De lokale horeca laat zichzelf van zijn beste kant zien door specialiteiten van het desbetreffende bedrijf te presenteren. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers genieten van live muziek. Heerlijk genieten dus van eten langs een lint van pop-up restaurants met terrassen en straatmuzikanten. Het idee is Vlaardingers en bezoekers uit de regio te verleiden tot een middagje shoppen op deze koopzondag in combinatie met het beste van Vlaardingen op culinair gebied! Voor kinderen is er een kinderkookworkshop en entertainment.

De Kever Club Nederland organiseert die dag ook een regiomeeting in het centrum van Vlaardingen en komt met 150 kevers naar het Schoutplein, Veerplein, Fransenstraat en Waalstraat. De programma's sluiten volgens de organisatie van Vlaardingen Proeft! naadloos op elkaar aan.

Vlaardingen Proeft! kende haar eerste editie in 2015. Bezoekers konden met een strippenkaart bij de verschillende culinaire standjes aan het Veerplein allerlei hapjes proeven. In 2016 stond er een op 2 oktober een tweede editie op stapel maar die werd, volgens de organisatie wegens overmacht en de weersvoorspellingen, gecanceld. Wat de overmachtssituatie precies inhield werd niet duidelijk uit de berichtgeving destijds. Een ander systeem dan de strippenkaart was daar mogelijk debet aan; voor een bedrag van €17,50 zouden bezoekers van Vlaardingen Proeft! in dat jaar een tiental hapjes of drankjes kunnen nuttigen bij de stands, die vorig jaar nog op het Veerplein stonden. Dat systeem hield wel een zeker risico in: tien muntjes en twintig (beoogde) ondernemers kon betekenen dat de ene ondernemer veel aanloop kreeg en de ander niet. In de praktijk kon je dan als standhouder met al je ingekochte spullen blijven zitten, waar een ander met hapjes die gretig aftrek vinden te weinig voorraad heeft. Een strippenkaart met een strookje voor elke aanwezige kraam was, in navolging van 2015, mogelijk een beter idee geweest. En minder risicovol voor de deelnemende ondernemers.

Gerelateerd