Vlaardingen geeft horeca de ruimte

30-06-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders wil de Vlaardingse horeca ruimte geven om te herstellen van de zware coronatijd. In een Ondersteuningsplan Horeca Vlaardingen 2021-2024 staan maatregelen die de ondernemers meer mogelijkheden bieden voor omzetverhoging. De maatregelen gelden voor een langere periode, zodat ondernemers de tijd krijgen om investeringen te doen en die terug te verdienen.

Tijdens de coronacrisis zijn veel horecaondernemers zwaar getroffen, met name de restaurants en cafés. Zo’n 25 restaurants en 30 cafés in Vlaardingen zijn sinds oktober 2020 ruim zeven maanden gesloten geweest. Gelukkig mag de horeca inmiddels weer open, maar herstel van de sector zal nog lange tijd duren.

Verruimde terrassen (ook in de winter) en minder regels (rond onder andere parasols) vormen de kern van het plan van de gemeente. Ook staan er maatregelen in voor een betere informatievoorziening aan horecaondernemers vanuit de gemeente. Voor het organiseren van extra buitenactiviteiten op het terras stelt het college de raad voor om dit aantal van drie keer uit te breiden naar vijf keer per jaar. 

De maatregelen uit het Ondersteuningsplan Horeca Vlaardingen 2021-2024 zijn afgestemd met de regioadviseur van Koninklijke Horeca Nederland en afgevaardigden van de Vlaardingse horeca. Junior Flynn, eigenaar van verschillende Vlaardingse horecazaken over de maatregelen: ,,Als bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland voor Vlaardingen ben ik blij dat we samen met de gemeente goede afspraken konden maken over deze verruiming. Het biedt de horeca in Vlaardingen ruimte om te herstellen van de zware tijd en weer na te denken over investeringen. De terrasverruiming tot 2024 geeft ons kans om wat terug te verdienen. Wij kijken uit naar een mooie zomer. Enorme dank aan alle betrokkenen van de gemeente Vlaardingen.''

De gemeente zal met de betrokken partijen elk najaar tot 2024 het plan evalueren en eventueel bijsturen. Een goede balans tussen levendigheid en leefbaarheid is daarbij belangrijk. Wanneer de openbare orde, het woon- en leefklimaat en/of de (verkeers)veiligheid ernstig onder druk komt te staan, kan de burgemeester tussentijds besluiten maatregelen terug te draaien. 

Alle horecaondernemers krijgen het plan binnenkort persoonlijk uitgereikt of ontvangen het via de post of mail. Omdat het vanwege de coronacrisis nog lastig is ontwikkelingsmogelijkheden voor de horeca voor de komende jaren in te schatten, komt dit ondersteuningsplan voorlopig in de plaats van een nieuwe horecanota en terrassenbeleid.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date