Virtuele tewaterlating VL.92 Balder

09-01-2021 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Samenwerkende Maritieme Fondsen (SMF) stelden deze zomer gezamenlijk € 350.000 extra beschikbaar ter ondersteuning van creatieve oplossingen voor problemen veroorzaakt door de coronacrisis. De afgelopen jaren hebben zij met veel enthousiasme de maritieme sector in al haar geledingen financieel ondersteund. De Stichting Zeillogger Balder, die dit jaar geen openstellingen en rondvaarten kon realiseren, zag haar inspanningen van de afgelopen jaren tot stilstand komen. Na het onderzoeken van diverse opties is zij uitgekomen op het multimediaproject ‘Beleef de Balder’ die zij samen met MCW creative agency heeft uitgevoerd.

Om toch de VL. 92 Balder te kunnen bezoeken en het unieke verhaal te kunnen vertellen, is nu een virtueel bezoek aan het schip mogelijk gemaakt onder de noemer: Beleef de Balder. De uitvoering is voor de geïnteresseerden in het schip en zijn geschiedenis, te zien op de PC. Met de tablet op schoot brengen wij je nu naar de Noordzee met al haar gevaren en beleef  je het leven aan boord.  Middels een prachtige game timeline ontdek je of je geschikt bent om een reis mee te gaan.

Jaarlijks bezoeken honderden schoolkinderen uit Vlaardingen en de regio de VL.92 Balder. Deze presentatie is een prima uitgangspunt voor hun bezoek aan boord. Door de verschillende interactieve multimediale elementen krijgen de bezoekers een uniek beeld van het schip en al haar facetten en krijgen zij op een creatieve en afwisselende wijze kennis over het leven aan boord.

Dit betekent dat de presentatie/virtuele rondleiding als onderdeel van de website opgenomen is en als aandachttrekker kan dienen om in 2021 gasten te verleiden om aan boord te gaan. Ook in het educatieve deel van het visserijruim is er na de (her)opening gelegenheid om op een groot scherm het varen en leven te beleven. 

Stap aan boord en Beleef de Balder op zeilloggerbalder.nl/Beleef_de_BalderGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date