Categorieën

Service

VIP: Vlaardingse Interessante Plekjes!

VIP: Vlaardingse Interessante Plekjes!
Uit

VIP: Vlaardingse Interessante Plekjes!

  • Redactie
  • 20-02-2020
  • Uit
VIP: Vlaardingse Interessante Plekjes!

Fotografie: Hans Bakker

VLAARDINGEN - Enkele maanden terug werd er bij de bemanning van de VL92 Balder geïnformeerd of ze deelnemer wilde worden bij het project Geocaching van Linda en Peter Klootwijk. Nadat er enige uitleg was gegeven hebben zij hierop volmondig ja gezegd. Wat is er nu mooier dan oude technieken en moderne innovaties aan elkaar te koppelen. Geocaching is een avontuurlijk spel voor GPS en Smartphone gebruikers. Het spel werd in het jaar 2000 voor het eerst gespeeld. 

Bert Otto: ,,Het idee is dat personen waar ook ter wereld coaches verstoppen en de locaties van deze coaches delen door op internet hun exacte positie te melden.  Omdat Vlaardingen heel veel mooie plekjes heeft wilden we graag wat geocaches verstoppen in Vlaardingen, zodat mensen van buiten de stad zien hoe mooi Vlaardingen is en om ervoor te zorgen dat de “haringkoppen” hun stad wat beter leren kennen. Wij hebben deze reeks de VIP-reeks genoemd (Vlaardingse Interessante Plekjes). Een aantal plekken waar we iets verstopt hebben zijn bij de Visbank, het Geuzenmonument, het Wellington monument én zeillogger VL92 Balder.''

Zeillogger Balder heeft een prominente plaats in de Vlaardingse haven. De cache is in november . geplaatst en nu al tientallen keren gevonden. De wandelaars krijgen op deze manier informatie over een logger, waar ze normaal gesproken alleen langslopen en verder niets van af weten. Vindt u het leuk om te kijken hoe deze geocache er uit ziet, ga dan naar de volgende pagina toe : https://www.geocaching.com/geocache/GC8FYBB  of ga naar de startpagina www.geocaching.nl  om wat meer te weten te komen over deze leuke hobby.