Vijfde Vlaardings Filmfestival in Vue

19-06-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vrijdagavond 16 juni vond de vijfde editie plaats van het Vlaardings Filmfestival. Na een jaar afwezigheid was het festival weer in één van de zalen van de Vlaardingse bioscoop, inmiddels met de naam Vue Vlaardingen, neergestreken. De bezoekers werden getrakteerd op 18 korte speelfilms van maximaal 15 minuten. Aan het einde van de avond werden de prijzen verdeeld.

Op de avond waren drie awards te verdelen: beste film, beste acteur en beste actrice. De goudkleurige beeldjes in de vorm van een haringhappende Oscar zijn ontworpen door Thomas Hiensch en gerealiseerd door Lillian Mensing. Een driekoppige jury had de taak de winnaars aan te wijzen. Deze jury bestond dit jaar uit Harriët Weststrate (programmeur van filmtheater Het Zeepaard), Eric van der Ende (regisseur van het Vlaardings Musical Gezelschap) en Charlene van Kasteren (filmmaker).

De prijs voor beste film ging naar ‘600 Volt’ van Team Gers, een film over een jongen die een verhaal verzint over mensen in een tram. Beste acteur was Sytse Faber van de film ‘My Pleasure’. De award voor beste actrice ging naar het jonge talent Erin Alblas van de film ‘Parsec Axioma’. 

Het Vlaardings Filmfestival is een initatief van Arno Tessers. Dit jaar werd hij organisatorisch bijgestaan door Tjerk van der Ende – ook actief als presentator op de avond – en Yke Takens. Op het einde van de avond sprak de organisatie al direct uit dat het plan er is om komend jaar opnieuw een filmfestival te organiseren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date