Vier kerst in de Vlaardingse binnenstad

12-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december vieren we Kerst in de Vlaardingse Binnenstad met kerstmarkten, straattheater, winterattracties, veel live muziek, een lampionnenoptocht, leuke en lekkere presentjes, een schaatsbaan en de traditionele ontsteking van de kerstboomlichtjes. Op vrijdagavond 20.15 uur treedt onder andere Iris Kroes, winnares van de tweede The Voice of Holland, op. Vrijdag start het feest om 16.00 uur (tot 22.00 uur) uur, en op zaterdag om 10.00 uur (tot 17.00) uur.

Op de kerstmarkt kunt u de mooiste cadeautjes kopen, workshops volgen, inspiratie opdoen en proeven van de heerlijkste gerechten. Bij de winterstubes geniet u van een heerlijke glühwein of warme chocolademelk. Ook is er weer een levende kerststal op de Markt, loopt de Kerstman rond en zelfs een kerstengel en sneeuwpop. U kunt unieke kerstfoto’s maken in een levensgrote sneeuwbal. In de Grote Kerk is een kerstbrocante en een goede doelenmarkt, én u kunt de toren beklimmen. De kerstverlichting brandt in de gehele binnenstad en de prachtige historische panden op de Markt worden mooi in het licht gezet. Vrijdagavond 19.00 uur start de kinderkerstlampionnenoptocht vanuit de Fransenstraat. Zaterdag kun je gebruik maken van de pendeldienst kersttrein die van Westhavenplaats via de Hoogstraat naar de Korte Hoogstraat rijdt. 

Iris Kroes

Zangeres Iris Kroes laat direct na de ontsteking van de grootste Vlaardingse kerstboom op het podium van de Markt haar mooie warme klanken horen. Dat moment is vrijdagavond 14 december om 20.15 uur en ook dit miniconcert wordt gratis aangeboden. Iris heeft een prachtig kerstrepertoire en begeleidt zichzelf op haar harp.

Genoeg te doen voor kinderen Kinderen komen vooral aan hun trekken in de Fransenstraat en op Westhavenplaats. Er zijn diverse winterattracties, rondritjes op een kameel of in een kersttrein en de Kerstman deelt heerlijke pannenkoekjes en sneeuwspinnen uit. Op Westhavenplaats komt een schaatsbaan! En…álle winteractiviteiten worden gratis aangeboden (dus ook de schaatsen die je ter plekke kunt lenen)! 

Binnenstad

Met deze 'tweedaagse' willen we bewoners uit Vlaardingen en de regio in kerstsfeer de historische binnenstad laten beleven. Het evenement draagt er aan bij Vlaardingen lokaal en regionaal op de kaart te zetten als VIER KERST IN VLAARDINGEN en de bezoekers te laten zien dat Vlaardingen een prettige stad is om te wonen en werken, met enthousiaste lokale ondernemers, veel cultuur, kunst, een groot verenigingsleven en een rijke historie. Door verbindingen te creëren met licht, versiering en activiteiten zal een mix ontstaan van standhouders vanuit Vlaardingen en omgeving, de weekmarkt én winkeliers in het historische deel van de stad. Alle winkeliers zullen de etalages ook in kerstsfeer brengen. 

Kerstbomen uitdelen

Tijdens de kerstmarkt worden er heel veel kerstbomen geplaatst in de Binnenstad van Vlaardingen die dienen als aankleding voor de Kerstmarkt. Deze kerstbomen delen wij graag uit aan minderbedeelden uit Vlaardingen. De Kerstbomen kunnen op zaterdagavond 15 december vanaf 18.30 uur gratis afgehaald worden op de hoek Kuiperstraat/Waalstraat.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date