Verdwijnen in Filmtheater Het Zeepaard

30-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film "Verdwijnen" van regisseur Boudewijn Koole, met actrices / acteurs Rifka Lodeizen, Elsie de Brauw, Marcus Hanssen en Jakob Oftebro. Verdwijnen is de derde speelfilm van Boudewijn Koole (Kauwboy, Beyond Sleep).

 

Het verhaal

Fotografe Roos bezoekt haar moeder Louise in Noorwegen om de verjaardag van haar halfbroertje Bengt te vieren. Het welkom is niet al te hartelijk. Bengt is boos omdat Roos een lange tijd weg is geweest. De verhouding tussen Roos en haar moeder is al sinds jaar en dag stekelig. Met Bengt kan Roos het snel bijleggen maar bij haar moeder ligt dat een stuk moeilijker. Maar dit keer is Roos vastbesloten zich met haar moeder te verzoenen want haar bezoek heeft nog een reden. Ze is gekomen om te vertellen dat ze ongeneeslijk ziek is. Het is de opmaat voor een existentiële zoektocht. Niet alleen voor de personages maar ook voor de regisseur, die nieuwsgierig is naar hoe we betekenis aan ons leven toekennen. "Vinden we die inderdaad in de hoogtepunten?"

"Verdwijnen" wordt vertoond op donderdag 1 juni om 20.30 uur en op zondag 4 juni om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.